Anđela Skrobonja sanja australijski tron

Datum objave: 23.01.2016. // Kategorija: Domaća scena

Anđela Skrobonja je još jedan dijamant našeg tenisa. Devojčica koja obećava, teniski talenat koji se još bruši, ali koji svojim sjajem već sada skreće pažnju relevantnih teniskih stručnjaka. Na početku je, zapravo, svog uspona. Sve titule i uspesi u mlađim kategorijama samo su bili parameter da se na ovim prostorima rađa još jedna potencijalno velika teniska heroina. Svojim talentom, odnosom prema sportu, velikim ambicijama i, pre svega, odanošću, ali i načinu na koji prihvata obaveze, kako teniske tako i životne, ova devojčica je, bez sumnje nova nada srpskog, evropskog i svetskog tenisa. Perspektiva, i to sjajna, je pred njom. Sigurno je jedno, znaće da svoje snove pretvori u javu. 

Mlada i prespektivna teniserka Srbije Anđela Skrobonja rođena je 22.04.2001. godine u Somboru. Sa tenisom je počela da se bavi sa sedam godina, prve dve godine trenirala je u Somboru u TK Žak, a zatim sa 9- 10 godina zbog stručnijeg kadra prelazi u TK Spartak u Subotici. Sa 10 godina osvojila je Kup Srbije u Vršcu i prvenstvo Vojvodine u konkurenciji do 10 godina, iste godine učestvovala je na nezvaničnom prvenstvu sveta (do 10) koje se svake godine igra u Puli -  SMRIKWA BOWL Open.

Sa 12 godina Osvojila je letnje prvenstvo Srbije u konkurecniji do 12 godina i prvenstvo Vojvodine u istom uzrastu, igrala za reprezentaciju Srbije na Ekipnom evropskom takmičenju koje je održano u Bugarskoj.  Sa 12 godina učestvuje na prestižnim turnirima u Americi, igra finale dubla American Cupa i 3. kolo Oranž Boula.

Anđela je iz godine u godinu nizala pobede i ostvarivala vrhunske rezultate u svom uzrastu. Tako je bilo i  sa njenih 13 leta, kada je osvojila prvenstvo Vojvodine u konkurecniji do 14 i prvenstvo Srbije u dublu. U istoj godini ostvaruje zapažene rezultate i na međunarodnoj sceni, igrala je dva finala turnira iz kalendara Tennis Europe – Nikšić i Podgorica, polufinale u Subotici, osvojila dubl na Tennis Europe turniru u Sarajevu u konkurenciji do 16 godina.

Sa 14 godina Skrobonja je učestvovala na prestižnom takmičenju u Francuskoj, čuvenom Tarbu koji vredi za najjači turnir na svetu u konurecniji do 14 godina. Iste godine (2015) igra četvrtfinale turnira Tennis Europe u Novom Sadu i polufinale u Pančevu u konkurenciji do 16 goclina, kao i polufinale turnira Tennis Europe u Subotici (do 14 godina). Osvaja letnje prvenstvo  Srbije do 14 godina, kao i Ekipno prvenstvo Srbije do 14 godina sa ekipom Spartaka gde je predvodila ekipu na prvoj tabli. Anđela je na Ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Evrope u dublu nastupala sa Olgom Danilović i ostvarile su plasman među osam najboljih. U 2015. Skrobonja je igrala finale jakog turnira u Minhenu I kategorije do 14, osvojila prvo mesto u Sarajevu na turniru II kategorije do 16 godina i drugo mesto u dublu. U Umagu igra fiale turnira Tennis Europe do 14 godina, krajem 2015. Učestvovala je na prvenstvu Srbije do 16 godina i osvajila III mesto.

Takmičarsku 2016. započela je na  ITF turniru (konkurencija do 18) u Austriji gde je prošla tri kola kvalifikacija i dva kola glavnog turnira, izborila plasman među 16 najboljih među kojima su igračice 2 do 3 godine starije od Anđele.

Iz Anđeline biografije može se videti da se radi o velikom talentu i teniskom potencijalu, i da je uz veliki rad i trud u budućnosti očekuje blistava karijera koju joj predviđaju mnogi teniski stručnjaci.

Teniski savez Srbije je Anđelu uvrstio u veoma perspektivne igrače i ona je član TSS B tima.

Anđelin životni san je tron Australian Opena, verujemo da će svoj san ostvariti i da ćemo je u budućnosti gledati kako na čuvenim i velikim teniskim poprištima podiže najveće trofeje belog sporta.