Ana Ivanović nominovana za ulazak u Kuću slavnih

Datum objave: 15.10.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Srpska zvezda tenisa Ana Ivanović u redu je da dobije jedno od najvećih međunarodnih priznanja u svom sportu nakon što je nominovana za Međunarodnu tenisku kuću slavnih 2022. Ivanović bi mogla da postane prva Srpkinja koja je ikada ušla u Kuću slavnih zajedno sa velikanima igre poput takve kao Martina Navratilova, Kris Evert i Štefi Graf.    
Navijači mogu glasati na mreži putem vote.tennisfame.com kako bi pokazali svoju podršku Ivanovićevoj u njenom nastojanju da uđe u istoriju tenisa za Srbiju. Inspirisana gledajući kako se jugoslovenka Monika Seleš takmiči na televiziji, mlada Ivanovićeva je zapamtila telefonski broj za časove tenisa koji je videla u televizijskoj reklami i naterala svoje roditelje da je pozovu i prijave. Kada je njena majka umesto toga predložila časove plesa, Ivanovićeva se zalagala za tenis uprkos tome što je naučila da igra u izazovnim uslovima koji uključuju obuku u napuštenom bazenu koji je služio kao improvizovano tenisko igralište.  
Nastavila bi da predstavlja svoju relativno mladu srpsku naciju u olimpijskim takmičenjima dva puta i u takmičenju Bili Džin King Kupa devet godina, uključujući i ulazak u finale 2012. Ivanovićeva je stigla do svog prvog velikog finala na Otvorenom prvenstvu Francuske 2007. godine, a zatim je usledilo 2008. ulazak u finale Australian Opena. Kasnije te godine, vratila se u finale Rolan Garosa i pobedila, čime je upisala istoriju svog sporta i svoje zemlje. 
Ostala je jedina Srpkinja koja je ikada osvojila grend slem titulu u singlu.  Njena pobeda na Rolan Garosu dovela ju je do prvog mesta na svetskoj rang listi,  još jednog istorijskog trenutka za Srbiju, koju je zadržala 12 nedelja. Ukupno je provela 91 nedelju među pet najboljih u svetu. Glasanje zvanične glasačke grupe novinara, istoričara i postojeće Kuće slavnih održaće se u narednim mesecima. Izbor u Kuću slavnih određen je kombinacijom rezultata glasanja navijača i zvanične glasačke grupe.