Ana Ivanović: Fantastičan je osećaj igrati kod kuće!

Datum objave: 30.01.2010. // Kategorija: Vesti

 

FED KUP MEČ PRVO KOLO SVETSKE A GRUPE

SRBIJA – RUSIJA 06. I 07. FEBRUAR 2010. GODINE, ARENA( kapacitet - 19.962 gledalaca) BEOGRAD

 

 

 Za samo dve godine Fed kup reprezentacija Srbije prešla je put od takmičenja po zonama do kruga „veličanstvenih 8“. Srpkinje su jedan od najozblijnijih kandidata za osvajanje Fed kupa takmičenju za 2010. godinu, a plasman u Svetsku grupu A izborile su u sezoni 2009. pobedama nad selekcijama Japana i Španije, potvrdivši  da su tim za velika dela.Srpska reprezentativka Ana Ivanović je doputovala u Beograd i već započela pripreme za predstojeći duel sa ruskinjama.  

 

-Prošle sezone sam imala nekoliko dobrih pobeda u ovom takmičenju, čak i kad nisam tako dobro igrala na turnirima. I Jelena i ja smo pobedile sve naše mečeve prošle godine i imamo veliki podstrek u ovom takmičenju. Sigurna sam da će atmosfera u Areni biti sjajna. Veliki broj članova moje porodice i prijatelja će biti tamo i to će ovaj meč činiti još više posebnim za mene. Fantastičan je osećaj igrati kod kuće pred domaćom publikom. 

Rusija je očigledno najjača nacija u tenisu danas i u kojem god sastavu da dođu u Beograd sigurno je da će biti jaki. Više sam usmerena na moj rad na terenu i trening, nego što razmišljam o tome ko će igrati za protivnički tim. U svakom slučaju, mi ćemo o tome uskoro znati mnogo više! – zaključila je Ana.

 

Za duel sa selekcijom Rusije koji je na programu od 06. i 07. februara 2010. godine u Beogradu (ARENA)  selektor srpskog tima Dejan Vraneš odlučio se za sledeći tim: Jelena Janković (8. na WTA listi), Ana Ivanović (21), Bojana Jovanovski (143) i Ana Jovanović (241).

Uz reprezentaciju će na pripremama biti i mlada nada srpskog tenisa, 16- godišnja Aleksandra Krunić (333).

 

 Selektor Fed kup reprezentacije Rusije Šamil Tarpišćev najavio je dolazak sledećeg sastava: Alisa Kejbanova (31. na WTA listi), Anastasija Pavljučenkova (39), Vera Duševina (40), Katarina Makarova (59).

  

 Sve do jedan sat pre početka žreba koji je zakazan za 05. februar 2010. savezni kapiteni oba tima imaju pravo promene dve igračice na koja računaju u meču Srbija - Rusija.