Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i TSS - škola tenisa za decu sa posebnim potrebama

Datum objave: 26.06.2015. // Kategorija: Domaća scena


Teniski savez Srbije nastavlja sa zanimljivim i, pre svega, atraktivnim akcijama kada su u pitanju najmlađi žitelji zemlje. Drugu godinu za redom TSS organizuje akciju naučimo tenis koja je uključila i decu sa posebnim potrebama, zajedno s njihovim roditeljima. TSS ovu akciju sprovodi u saradnji sa Milošom Popovićem (predsednik udruženja "Posebni asovi") na čiju se ideju i inicijativu pristupilo ovom projektu. 

"Prošle godine, koja je bila uvodna kada je ova akcija u pitanju imao sam finansijsku pomoć od Georgetown International Relations Association - neprofitne organizacije koja je uspostavljena na mom fakultetu Georgetown Univerziteta u Vašingtonu. Uz pomoć tog novca i donacije roditelja dece sa posebnim potrebama, koji su članovi organizacije "Princeton Special Sports" u kojoj sam bio ja volonter, kreirao sam ideju za teniski kamp za decu sa autizmom. Ugovor koji je moje udrženje sklopio sa "Saveznim udrženjem za pomoć osobama sa autizmom" je omogučilo da se počne prijava dece sa kamp i da se krene sa samom realizacijom ovog projekta u saradnji sa Teniskim savezom Srbije. Ove godine, drugu godinu za redom se družimo i sprovodimo ovu akciju koja je sjajna, humana, motivaciona i nešto što treba da postane tradicionalno. Ove godine nas je finansijski podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, u teniskoj opremi firma Dominus i opremom, infrastrukturom i trenerima TSS na čelu sa glavnim kordinatorom programa Tennis 10's Draganom Ilićem, bez njihove pomoći do realizacije ovog projekta ne bi moglo doći i veoma im se zahvaljujemo - rekao je Popović.


Sadržaj koji je prezentiran u kampu svakako je korak više u ionako značajnom doprinosu koji TSS posvećuje deci. Uključivanje teniske organizacije u ovakve programe je ne samo čast i obaveza, već i poseban način razmišljanja, kao i stalna potreba da se što više dece animira, zavoli ovaj sport i, posle kratke obuke, nastavi da se bavi ovim sportom.

Dakle, cilj TSS je jasan - uključiti što više dece u trenažni proces i pokazati da tenis nije elitistički sport, već sport dostupan svima.

Akcije koja se svakodnevno odrzava tri nedelje u Impuls holu na Novom Beogradu gde je smešten TSS, a koja uključuje decu s posebnjim potrebama, pokazao je da, bez razlike, treba da učestvuju u svim segmentima života.

TSS je posebno ponosan što je upotpunio dnevni sadržaj ovih mališana i podelio vreme i s decom i sa njihovim roditeljima.