ПОЗИВ ЗА РЕДОВНУ СКУПШТИНУ ТСС 2011.

Datum objave: 07.08.2011. // Kategorija: Vesti

ТЕНИСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ

БЕОГРАД, Владимира Поповића 10.

БРОЈ: _____/2011

ДАНА: __________

 

 

П О З И В

са обавештењем о сазивању редовне седнице Скупштине

Тениског савеза Србије, Београд

 

 

Обавештавају се чланови Тениског савеза Србије, тениски клубови, тениска удружења и регионални тениски савези, да сам, на основу става 4. члана 14. Статута Тениског савеза Србије (у даљем тексту: ТСС), који је усвојен на седници одржаној 25. јануара 2011. године а ступио на снагу 02. фебруара 2011. године, а у вези са чланом 53. Закона о спорту (“Службени гласник РС”, бр. 101/2011), у функцији Председника Скупштине ТСС и Председника ТСС, донео одлуку о сазивању редовне седнице Скупштине ТСС.

Редовна седница Скупштине ТСС ће се одржати у понедељак, 22. августа 2011. године у просторијама Хотела Континентал у Београду, са почетком у 16,00 часова.

            За редовну седницу Скупштине утврђујем следећи

 

ДНЕВНИ РЕД:

 

1. Избор Верификационе комисије, записничара и два оверача записника;

 


2. Верификација записника са седнице Изборне скупштине од 25.01.2011. године;

 


3. Разматрање и усвајање завршног рачуна ТСС за 2010. годину;
 

а) Усвајање завршног рачуна ТСС-a зa 2010. години;
б) Извештај Ревизора ТСС за 2010. годину;

 


4. Разматрање и усвајање Буџета ТСС за 2011. годину;

 


5. Избор Ревизора ТСС који ће извршити ревизију за пословну 2011. годину;

 
6. Разматрање и усвајање Одлуке о измени Статута ТСС.

 

 Обавештавају се чланови ТСС да је сазивање редовне седнице Скупштине иницирано потребом усвајања завршног рачуна ТСС за 2010. годину, као и потребом да се у законском року од 30 дана од дана пријема Одлуке Уставног суда Србије број IУо-71/2011 од 21. јула 2011. године (седница Уставног суда одржана 07. јула 2011. године), донесе одлука о измени одредбу члана 37. Статута ТСС, за коју је поменутом Одлуком Уставног суда Србије утврђено да није у сагласности са Уставом Републике Србије. Даном објављивања Одлуке Уставног суда Србије у “Службеном гласнику РС” престала је да важи одредба члана 37. Статута ТСС који је донет на седници Изборне скупштине од 25. јануара 2011. године. Преостале одредбе Статута ТСС, непосредном применом одредаба ст. 1. и 4. члана 196. Устава РС, ступиле су на снагу дана 02. фебруара 2011. године и представљају правни основ за рад ТСС и сазивање редовне седнице ТСС.

Обавештавају се чланови ТСС да имају право да присуствују редовној седници Скупштине, да учествују у њеном раду и у доношењу одлука, у складу са законом и Статутом ТСС.

Чланове ТСС на седници Скупштине заступају овлашћена лица чланова ТСС.

Право учешћа у раду Скупштине и право одлучивања на седници Скупштине имају чланови ТСС или њихови овлашћени представници (пуномоћници) који појединачно или по основу пуномоћја имају најмање 5 гласова. Чланови ТСС који немају 5 гласова, могу се удруживати, односно могу именовати истог пуномоћника који ће гласати у њихово име, ради остваривања права да учествују у раду Скупштине и да гласају по појединим тачкама дневног реда.

Чланови ТСС који имају 5 и више гласова, могу право управљања по основу ових гласова пренети на друго лице давањем писменог пуномоћја.

Пуномоћје се даје у писменој форми. Пуномоћје се даје једном лицу за седницу Скупштине која ће се одржати 22. августа 2011. године, а важи и за поновљену седницу Скупштине уколико уколико на овој седници не буде постојао кворум за рад и одлучивање у складу са законом и Статутом ТСС. Пуномоћје мора да садржи пуни назив члана ТСС који даје пуномоћје и пуно име и презиме лица коме се даје пуномоћје. Пуномоћје мора бити уредно потписано од стране одговорног лица члана ТСС и оверено печатом. Пуномоћје се доставља председнику Скупштине у седиште ТСС или Верификационој комисији непосредно пре почетка рада Скупштине.

Број гласова који сваки члан ТСС има у раду Скупштине утврђује Верификациона комисија пре почетка рада Скупштине, у складу са ставом 5. члана 14. и чланом 15. Статута ТСС.

Позивају се сви чланови ТСС, или њихови овлашћени представници, да присуствују редовној седници Скупштине и приступе у у просторије Хотела Континентал у Београду, најкасније пола сата пре заказаног почетка седнице Скупштине, ради идентификације и презентирања пуномоћја и сачињавања списка присутних чланова и представљених гласова у Скупштини.

            Материјал за редовну седницу Скупштине сваки члан ТСС може разгледати и упознати се са њим на web site страницама ТСС, или сваког радног дана у времену од 13,00 до 15,00 часова у просторијама седишта ТСС (Ул. Владимира Поповића 10, Београд), почев од 15. августа 2011. године.

            Овај Позив са обавештењем о сазивању редовне седнице Скупштине ТСС и утврђеним дневним редом за редовну седницу Скупштине, објављен је на web site страницама ТСС дана 07. августа 2011. године.

 

Београд, 07. августа 2011. године

 

 

Председник Тениског савеза Србије,

 

__________________________

Слободан Живојиновић

 

МАТЕРИЈАЛ ЗА РЕДОВНУ СКУПШТИНУ: