Ženska reprezentacija Srbije (do 16) na pripremama za Vinter kup

Datum objave: 24.01.2018. // Kategorija: Domaća scena
Pripreme reprezentacije Srbije u konkurenciji  do 16 godina (devojčice) za predstojeći Vinter kup u punom su jeku. Pod stručnim nadzorom šefa stručnog štaba Srbija junior tima Rence Furlana, glavnog trenera TSS Dragana Šerera i trenera Nikole Vidovića za izazove koje će im doneti takmičenje u nacionalnom dresu pripremaju se: Natalija Senić, Anđela Lopičić, Senka Deletić i Anđela Vukčević. 
Selekcija Srbije u ovom sastavu kvalifikacije Vinter kupa odigraće u francuskom Brestu od 02. do 04. februara. 
„Veoma sam zadovoljan reprezentativkama, njihovim zalaganjem na pripremama koje teku u sjajnoj atmosferi i velikom radu.  Mečevi koje one igraju u okviru priprema su fantastični, kao da su u pitanju turnirski mečevi. Pripreme traju ove i sledeće nedelje, a na put se kreće 31.01.2018. 
Selekcija Srbije je u grupi sa Austrijom, Hrvatskom, Kiprom, Slovačkom, Švajcarskom i Francuskom. Od naših devojaka, najviše iskustva i uspeha na evropskim turnirima ima Lopičić Anđela koja trenutno ima rang  94.  i Senka Deletić koja je  307. na Tennis Europe rang listi. Pri tome, treba napomenuti da su obe 2003. godište, da su taj rang stekle sa 14 godina  i da su tek sada ulazna 16-tica. Ostale dve devojke su oko 1000, odnosno 1600 ranga, ali su svakako dobre teniserke. Shodno radu koji imamo tokom priprema očekujemo dobar plasman na Vinter kupu“ – rekao je Furlan.