Završeno prvenstvo Srbije za devojčice do 14 godina

Datum objave: 14.01.2012. // Kategorija: Vesti

drzavno_14_devojcicenagrade

Nina uz vajld kartu do titule

Nina Marijanović, teniserka Crvene zvezde, osvojila je titulu u kategoriji do 14 godina. Ona je u finalu bila bolja od Anastasije Čobanović, članice TK As iz Beograda – 6:2, 6:2. Interesantno da je Nina u turnir ušla zahvaljujući vajld karti jer prošle godine nije igrala mnogo, pa nije imala bodove koji bi joj garantovali glavni žreb. Ipak, ona je sjanim igrama na ovom zimskom prvenstvu pokazala da spada u red najtalentovanijih mladih igračica. Nina je izgubila samo jedan set i to u polufinalu u susretu s klupskom drugaricom i drugim nosiocem, Isidorom Živković – 6:1, 5:7, 6:3. U drugom polufinalnom meču Anastasija Čobanović je bila bolja od prvog nosioca, Kristine Miletić posle velike borbe u tri seta – 6:1, 3:6, 6:3.

Nagrade i diplome za prvo drugo i dva treća mesta predao je generalni direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić.

Pobednica, Nina Marijanović je blistala od sreće. Došla je na ovaj turnir s velikim ambicijama I potajnom željom da ponovi uspeh iz 2010. godine.

 

 

Imam 13 godina, treniram u CZ, a trener mi je Vuk Tapušković. Moji najveći uspesi su osvojeno državno prvenstvo 2010, i svetsko prvenstvo u Francuskoj iste godine i sada ova titula. Potajno sam se nadala, zapravo više maštala da trijumfujem, a sada sam to I ostvarila. Šta da kažem, osim da sam presrećna. Na ovom državnom sve je bilo odlično, a najteže mi je bilo polufinale kada sam morala da igram tri seta i finale, mada se to iz rezultata ne može naslutiti. Sada ću igrati Tard (svetsko do 14), zatim za reprezentaciju sa moje dve drugarice, a onda kreću turniri. Moje ambicije su da bar uđem u Top 20 u Evropi do 14 godina. Moj najbolji udarac je forhend, a uzor? Svakako Novak Đoković.

dusan_orlandic_i_sampionka_nina_marijanovic
Anastasija Čobanović nije previše razočarana neuspehom u finalu. Čestita svojoj drugarici na uspehu I dobroj igri.

Treniram u TK As, a trener mi je Duško Vojinović. Tenis sam počela da igram sa sedam godina. Najveći uspeh mi je bio drugo mesto 2010. godine na državnom prvenstvu, kao i finale Limun Boula u Rimu 2010. Dobro sam odigrala ovo prvenstvo, zadovoljna sam I čestitam Nini na tituli. Mislim da je ovo zimsko državno prvenstvo bilo veoma kvalitetno, a moji najteži mečevi su bili u polufinalu, kada sam igrala tri seta I, naravno u finalu, jer sam izgubila. Planiram da ove godine dobro igram za reprezentaciju. Biće veoma teško jer smo svetske prvakinje u kategoriji do 14 godina I to će biti izuzetno težak zadatak jer će svi jurišati da nam oduzmu titulu. Moj najbolji udarac je bekhend, a uzor – Nole – kaže Anastasija.

Isidora Živković do polufinala nije izgubila ni jedan set, a onda se namerila na pobednicu turnira Ninu Marijanović I finale je ostala samo želja.

Igram u TK Crvena zvezda. Počela sam sa osam godina, a treneri su mi Nemanja Ilić, Stefan Solunac I Nikola Uzelac. Moji najveći uspesi su mi polufinale državnog prvenstva, zatim 2011. godine kada sam igrala jedno polufinale Eta I na istom turniru finale u osvojila dubl. Sa deset godina osvojila sam dosta turnira u kategoriji do 12, isto I sada kada sdam imala dosta uspeha u kategoriji do 14 godina. Ovo prvenstvo je bilo veoma kvalitetno, a ja sam zadovoljna svojim igrama. Izgubila sam u polufinalu od Nine. Bio je jako dobar meč – rekla je Isidora uz obećanje da će ove godine biti još bolja.