ZAVRŠEN MOZZART OPEN 2012 - NIS FJUČERS SRBIJA 1

Datum objave: 17.06.2012. // Kategorija: Vesti

MOZZART_FUTURES_04

 

POBEDNIK DUJE KEKEZ

Uoči finalnog meča turnira MOZZART Fjučers na Olimpu publiku je zabavila igra Marijane Mićić i Katarine Vučetić u revijalnom duelu sa Inspektorom Blažom

Beograd, 17.6.2012. – U nedelju na Olimpu odigrano je finale teniskog turnira MOZZART Open - NIS fjučers 1 Srbija 2012. u kom su se nadmetali Rumun Dragoš Dima i Hrvat Duje Kekez. Pobednik Duje Kekez zaslužno je poneo titulu najboljeg učesnika MOZZART Opena 2012, turnira čiji nagradni fond iznosi 10.000 dolara. Kod rezultata i vođstva Kekeza od 6:4, 4:6, 5:2 susret mu je predao Dima.

Prema rangu učesnika, ovogodišnji turnir bio je jedan najjačih do sada održanih MOZZART Fjučers turnira. Kvalifikacije turnira počele su 9. juna, a učesnici su dosli iz više od 25 zemalja sa svih kontinenata.

finalisti_Mozzart_Opena_2012

Finale Mozzart Opena 2012. bio je treći susret ova dva mlada tenisera – Kekeza i Dime, kojima je ujedno ovo bilo prvo finale u dosadašnjim karijerama. Prvi put snage su odmerili pre tačno godinu dana, takođe u Beogradu, u drugom kolu kvalifikacija na fjučersu, drugi susret odigrao se pre dva meseca u prvom kolu fjučersa, a oba je, baš kao i finale fjučersa na terenima TK Olimp dobio Kekez.

Pobednik NIS fjučers 1 Srbija 2012. turnira - Duje Kekez trenutno beleži najbolji rang u dosadasnjoj karijeri, 805. poziciju na ATP listi. Nabolji rezultat do sada bilo mu je polufinale fjučersa na Zlatiboru 2011. godine, gde se u dubl konkurenciji popeo na tron. U polufinalu Mozart Opena Duje je bio bolji od Kanađanina Milana Pokrajca.

 

Dima je do prvog finala fjučersa u karijeri stigao iz kvalifikacija, u polufinalu Mozzart opena 2012. na terenima TK Olimp Dima, upravo na 20. rođendan savladao je petog nosioca Španca Lopez-Pereza, a prethodno u četvrtfinalu i prvog nosioca ovog turnir, branioca trofeja iz 2011. Nikolu Ćaćića iz Srbije.

Pobednik ovogodišnjeg NIS MOZZART Fjučers turnira nakon meča izjavio je:

Veoma sam srećan zbog pobede na Mozzart Openu 2012. posebno zbog toga što mi je ovo prva fjučers titula u karijeri. Moram da pohvalim sjajne uslove za treninge i samo takmičenje u TK Olimp gde smo imali pravu domaću atmosferu i izuzetno gostoprimstvo domaćina i organizatora Mozzart Opena. Sve je izgledalo kao da učestvujemo na jakom turniru iz čelindžer serije, što će verujem jednog dana ovaj turnir i postati, što će mi posebno biti drago jer ovo je turnir gde sam uzeo moj profi prvenac.“

MOZZART_FUTURES_07

Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije i direktor turnira povodom još jednog uspešnog turnira saopštio je:

„Čestitam svim učesnicima i pobedniku MOZZART Opena - NIS fjučers 1 Srbija turnira. Zadovoljstvo mi je što smo organizovali još jedan prestižan turnir u našoj zemlji koji je bio od velikog značaja za sve naše igrače ali i za one koji su došli iz inostranstva da bi učestvovali. Zahvaljujem se kompaniji Mozzart koja je prepoznala kvalitet ovog turnira i uložila veliki napor kako bi pomogla realizaciju ovog uspešnog turnira . “

Kompanija Mozzart ima dugu tradiciju pomaganja niskoprofitnim i neprofitnim takmičenjima, ali smo posebno ponosni na uspešnost saradnje sa Teniskim savezom na organizaciji Mozzart Fjučersa. Ovaj turnir je iz godine u godinu sve jači i dobra je prilika za mlade tenisere iz Srbije da steknu međunarodno iskustvo, čime se jača kvalitet tenisa u Srbiji, a to je i osnovni motiv naše kompanije da šestu godinu zaredom dajemo podršku“, izjavio je Zoran Puhač, zamenik direktora marketinga kompanije Mozzart.

Specijalni gosti turnira bili su Marijana Mićić i Katarina Radivojević, lica Emotion produkcije i Inspektor Blaža koji su odmerili snage i ukrstiti rekete na dan finala turnira i zabavili sve prisutne.