Vukovićeva i Miladinović spremni za Rolan Garos

Datum objave: 14.05.2017. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Teniskog saveza Srbije u Beogradu održano je Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 18 godina za juniorke i juniore. 
 
U konkurenciji juniorki šampionsku titulu osvojila je Draginja Vuković. U finalu snage su odmerile prvi i drugi nosilac ovog takmičenja Vukovićeva i Vera Marković. Do trofeja namenjenog najbolji juniorki u Srbiji došla je Draginja rezultatom 6:3, 6:0. 
 
„Zadovoljna sam što sam osvojila Letnje prvenstvo. Nisam bila sigurna da ću na vreme stići na Prvenstvo jer sam igrala ITF turnir u Maroku i u Beograd sam doputovala u nedelju ujutru, a glavni žreb je počinjao u ponedeljak. Međutim, TSS mi je izašao u susret i dao mi „vajld kard“  za glavni žreb. Svaki meč je bio težak na svoj način. Ali, ja sam od početka do kraja verovala u svoju igru. To me dovelo do titule koja mi mnogo znači! Biti prvi i osvojiti Prvenstvo države bez izgubljenog seta za mene je velika stvar. Samim tim i samopouzdanje raste za nastavak sezone. Poslednje dve godine uspešno sarađujem sa trenerom Strahinjom Jovanovićem. Odličnu saradnju imam i sa kondicionim trenerom Milošem Sokolovićem. Planiram da odigram sledeće nedelje ITF turnir (A katgorija) u Italiji, a potom i Roland Garos. Nakon toga sledi još nekoliko turnira pre Vimbldona. Cilj mi je da do kraja godine uđem u top 30 na ITF juniorskoj rang listi“ – zaključila je šampionka Srbije 2017. u konkurenciji do 18 Draginja Vuković.
 
U borbi za naslov Letnjeg prvaka Srbije 2017. snage su odmerili Marko Miladinović još uvek aktuelni šampion Srbije u konkurenciji do 16, koji zauzima 25. mesto na ITF listi najboljih juniora sveta i Mihailo Popović. Do trofeja je stigao Marko rezultatom 6:2, 6:1. 
O superiornosti Marka na ovom takmičenju i o tome da se nalazi na uzlaznoj putanji i izvanrednoj formi govori i činjenica je u toku ovog Prvenstva u proseku protivnicima prepuštao samo jedan gem, ukupno ih je izgubio osam.  Miladinović će Srbiju predstavljati na drugom gren slem turniru u sezoni, Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu. 
„ Odigrao sam odlično od prvog kola do finala, najteži meč je bio u finalu. Znači mi dosta titula zbog toga što mi je dala samopuzdanje za dva turnira u Italiji koji mi sada slede i Rolan Garos. Tenis treniram sa Borisom Pašanskim i Aleksandrom Trifunovićem, kondiciju radim sa Slobodanom Vojinovićem, poznatijim kao Kampi, jednom nedeljno na masažu i oporavak mišića idem kod Darka Grujića. Planovi su mi da u ovoj sezoni odigram sve gren slem turnire i da krenem sa takmičenjem na fjučers  turnirma“ – rekao je novi šampion Srbije do 18 godina Marko Miladinović.