Vicešampioni Evrope (konkurencija do 16) dočekani na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu

Datum objave: 08.08.2019. // Kategorija: Domaća scena
Muška teniska selekcija Srbije u konkurenciji do 16 godina u sastavu: Hamad Međedović, Stefan Popović i Petar Teodorović, predvođeni trenerom Vladimirom Krstićem aktuelni su vicešampioni Letnjeg Ekipnog šampionata Evrope koje je održano u francuskom mestu Le Tuk.
Naši mladi teniski asovi doputovali su iz Francuske u Beograd gde su ih dočekale porodice i predstavnici TSS. 
Mlada armada tenisa u Srbiji donela je srebrne medalje koje sijaju zlatnim sjajem. 
U prvom meču finalnog takmičenja Srbija je savladala selekciju Češke 2:1, u polufinalu pala je i ekipa Španije 3:0. 
U borbi za zlato i evropski tron reprezentacija Srbije borila se protiv domaćina, selekcije Francuske koji su do pobede stigli nakon singl mečeva 1:2 (Stefan Popović - Mehdi Sadaoui 7:5, 6:7(4), 6:4, Hamad Međedović - Giovanni Mpetshi Perricard 4:6, 3:6, dubl: Međedović, Teodorović - Perricard, Westphal 2:6, 7:6(5), 10:6). 
Muški tim Srbije u konkurenciji do 16 godina nastavlja borbe od 25. do 30. septembra kada ih očekuje Svetsko prvenstvo koje je na programu u američkom mestu Lake Nona (Orlando, Florida). 
Najbolji junior Srbije, 44. na svetu Hamad Međedović zadovoljan je ostvarenim u Le Tuku. 
„Srećni smo i zadovoljni ostvarenim. Srebro je na našim grudima. Želeli smo zlato, ali ovaj put Francuzi su bili jači, imali su i publiku na svojoj strani koja je frenetično navijala i dala im dodatni vetar u leđa, ali verujemo u revanš već u septembru na Svetskom prvenstvu“ – istakao je Hamad koji već početkom naredne nedelje putuje u Ameriku gde će igrati ITF turnir prve kategorije u Vašingtonu, zatim i glavni žreb juniorskog gren slema u Njujorku. 
 
Stefan Popović i Petar Teodorović su pre dolaska na Ekipno prvenstvo osvojili i bronzu u dublu na Pojedinačnom prvenstvu Starog kontinenta koje je održano u Moskvi. Sada su se kući vratili sa srebrom. 
„Naredni dolazak je sa zlatom sa Svetskog prvenstva, moramo nastaviti sa tradicijom da smo svaki sledeći takmičarski korak bolji“ – kroz osmeh je rekao Popović i nastavio: 
„Medalja, drugo mesto, vicešampioni Evrope, zaista dobar rezultat smo ostvarili u Le Tuku, iako smo mi tim koji uvek stremi ka tronu, ali i ovo nije za potcenjivavanje. Ne treba biti nezadovoljan, slede nam novi izazovi, kako pojedinačna takmičenja, tako i borba za svetski tron na Floridi krajem septembra, gde pucamo na zlato“ – zaključio je Popović. 
Teodorović se složio sa kolegama i dodao: 
„Sjajan rezultat je iza nas, veliko iskustvo i inspiracija za sve što dolazi u budućnosti, pre svega borba za prvo mesto na svetu. Ostaje nam da vredno radimo i nastavimo ovu divnu priču koju smo ispisali u protekle tri nedelje“ – istakao je Teodorović. 
 
Trener Krstić je pohvalio sve momke, kako njihovo zalaganje, rezultat, tako i odnosu prema reprezentaciji i predstavljanju svoje zemlje na međunarodnom nivou. Zadatak ni malo nije bio lak, sa druge strane mreže stajale su velike sile, jači od nas je bio samo domaćin koji je imao prednost tog domaćeg terena. 
 
„Čestitam svim igračima, ostvaren je jedan izuzetan rezultat, sveža krv za naš juniorski tenis. Ne ni malo nije bilo lako, posebno u finalu za koje smo sigurni da bi rezultat bio drugačiji da domaćin nije imao svoju publiku iza sebe. Rezultat iz Le Tuka će probuditi mnoga čula upravo kada su mlade snage srpskog tenisa u pitanju i napraviti pozitivnu revoluciju. Dokazali smo da Srbija i dalje ima jake takmičare juniore, one koji dolaze i koji će obeležiti buduća vremena. Sada nam ostaje da se spremimo za Svetsko prvenstvo u kome nam ambicije nisu ništa manje nego što su bile na Ekipom prvenstvu Evrope. Vrujemo u nas i verujemo u nove pobede“ – zaključio je trener vicešampiona Evrope, selekcije Srbije (muškarci do 16 godina) Vladimir Krstić.