Veljovićeva sudila žensko finale singla na Vimbldonu

Datum objave: 13.07.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Zlatni bedž svetske sudijske teniske scene, 32-godišnja Marijana Veljović iz Kragujevca još jednom je potvrdila o kakvom asu se radi kada je u pitanju ova profesija. 

Veljovićeva je imala tu čast da sudi finalni meč singla u konkurenciji žena na gren slem takmičenju u Londonu u kome su snage odmerile Rumunka Simona Halep i Amerikanka Serena Vilijams. Prethodno je u 2018. sudila i žensko finale Australian Opena između Halep i Voznijacki. 

Prvu sudijsku školu završila je u Beogradu 2008. godine, i te godine je bila najbolji polaznik u svim školama za nove teniske sudije. Sudijski odbor TSS je na osnovu toga, i na osnovu činjenice da je bilo više nego očigledno da se radi o vrhunskom potencijalu, odmah odlučio da joj dodeli suđenja na višim kategorijama turnira u Srbiji.  ITF je odobrio da se 2009. godine u Novom Sadu organizuje, po prvi put u Srbiji, Level 2 škola gde su "beli bedž" pored Marijane stekli i Nemanja Radić i Darko Gagić.
 
Već od 2010. godine Marijana počinje povremeno da sudi u inostranstvu, sa još nekoliko naših kolega, kroz program razmene koji je Odbor imao sa određenim zemljama.Tu priliku je iskoristila i biva primljena u Level 3 školu već 2011. godine koju uspešno polaže i postaje "bronzani bedž" za sudije u stolici. Nakon toga njeni profesionalni uspesi se nižu i ITF joj 2013. godine dodeljuje srebrni bedž da bi to danas prešlo u zlatni.