Uspela akcija Teniskog saveza Srbije u Nišu

Datum objave: 23.02.2012. // Kategorija: Vesti
Za vreme priprema, a zatim i održavanja Dejvis kup meča između tenisera Srbije i Švedske, u niškom Čairu je održana veoma uspela prezentacija programa “Tennis 10” namenjen deci uzrasta do deset godina. Prvi čovek ovog zanimljivog projekta, Dragan Ilić sa svojim saradnicima počeo je godinu ovom akcijom u kojoj su animirana deca iz Kruševca i Niša, a akcija će se nastaviti na taj način što je u planu obilazak svih većih gradova u Srbiji kako bi ovaj program Svetske teniske federacije (ITF) zaživeo na ovim prostorima. Svrha ovog projekta je da deci olakša prvi kontakt sa “belim sportom”, da na specijalnim terenima manjih dimenzija, odgovarajućim lakšim i sporijim loptama olakša savladavanje osnovnih teniskih udaraca.
- Finalni događaj dogodio se u niškoj hali “Čair” gde je 12 dečaka i devojčica imalo “javni čas”. Akciji je prethodila naša poseta školama u Kruševcu i Nišu, gde smo pokazali i demonstrirali prednosti ovog i ovakvog prilaza treninzima i, verujemo, da je ovaj koncept pravi put ka još većoj masovnosti tenisa među najmlađom populacijom – objašnjava rukovodilac ovog projekta Dragan Ilić.
Prvobitno je bilo odabrano 24 polaznika, koji su radili svaki dan dok je trajao Dejvis kup, odnosno od ponedeljka, da bi onda bilo odabrano 12 mališana koji su, pred gledaocima, pred početak mečeva najboljih tenisera Srbije i Švedske (petak, subota i nedelja), demonstrirali ono što su naučili.
- Bila je izuzetno uspela akcija u kojoj smo, pored dece, održali i kratak kurs trenerima koji će raditi po jedinstvenom programu. Ovaj način podrazumeva daleko brže “savladavanje” osnovnih pokreta, pravila i udaraca, a kroz takav koncept, daleko veći broj dece će biti “regrutovano”, pa će, samim tim, i baza biti daleko masovnija. Jasno, kroz masovnost, podići ćemo i kvalitet srpskog tenisa – zaključio je Dragan Ilić.