Troicki doneo prvi poen

Datum objave: 07.03.2010. // Kategorija: Vesti

BEOGRAD, 5. marta 2010. (Beta) - Teniser "NIS Davis cup tima" Srbije Viktor Troicki pobedio je danas Amerikanca Džona Iznera sa 3:1 (7:6, 6:7, 7:5, 6:4), u prvom meču, prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.
Meč je odigran pred oko 10.000 gledalaca u "Beogradskoj areni", među kojima je bilo i 15-tak navijača američke reprezentacije.

U prvom setu inicijativu je imao američki teniser. Vodio je sa 2:1, 3:2, 4:3, onda napravio brejk i poveo sa 5:3 i tek tada je Troicki uspeo da se vrati u meč izjednači i da u taj-brejku obezbedi pobedu u prvom setu.

U nastavku meča, Troicki je igrao dobro, teniseri su osvajali gemove na svoje servise i opet došli do taj-brejka. Neizvesnost se nastavila. Izner je dobro servirao i došao do prednosti od 6:5, kada je Troicki napravio grešku i dozvolio protivnku da izjednači na 1:1 u setovima.

Na početku trećeg seta teniser Srbije poveo je sa 2:0, ssto je posle dugo vremena bilo vođstvo od dva gema za jednog igrača. Troicki je nastavio sa dobrom igrom do prednosti od 4:2, kada je stao i dozvolio protivniku da preokrene rezultat u svoju korist na 5:4.

U veoma važnom trenutku Troicki je uspeo da osvoji gem na svoj servis i da izjednači na 5:5, a onda da napravi brejk i povede sa 6:5. Na svoj servis teniser je dobio gem i poveo sa 2:1 u setovima.

U četvrtom setu Troicki je na početku napravio brejk i poveo na servis protivnika sa 1:0, a onda i sa 3:1, kada je bilo očigledno da Izneru posle više od tri sata igre ponestaje snage. Američki teniser je smanjio prednost na 4:5, pre nego što je Troicki dobio ovaj set sa 6:4 i okončao ovaj meč.

"Ovo je sigurno moj najveći meč u Dejvis kupu. Izner je dobro servirao i bilo je teško igrati protiv njega. On ne razmišlja puno i igra opušteno. Srećan sam što sam pobedio i nadam se da će Novak Djoković pobediti Sema Kverija", rekao je Troicki posle meča.


"Bilo je znatno teže nego što sam očekivao. Na početku sam imao tremu, što nisam očekivao, pošto sam mnogo puta igrao pred domaćom publikom, a to je poseban osećaj. Ali publika je čudo. Bitno je, ipak, da sam uspeo da prevladam tremu", kazao je Troicki.

Troicki je dodao da mu je problem predstavljao i neuobičajen stil igre 2,06 metara visokog Iznera.

"On ne igra tipičan tenis za šljaku. Opušten je, a udara jako, pa ako uđe uđe. Servira, takodje, kao sa neke zgrade, sa trećeg sprata. Bilo mi je teško da se naviknem, da uđem u ritam", naveo je drugi reket Srbije.

"Vrlo je važno što sam uspeo da u prvom setu preokrenem rezultat i od zaostatka stignem do vođstva. U drugom setu nisam imao ni sreće, ali posle sam bio bolji", dodao je.

Troicki je izrazio nadu da će ishod duela Srbije i SAD biti poznat već sutra, kada će Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević igrati protiv braće Boba i Majka Brajana.

"Nadam se da ćemo posle današnjih mečeva voditi sa 2:0, a daj Bože da Ziki i Janko pobede i već sutra završimo sav posao", istakao je Troicki.

Izner je, međutim, izneo sasvim suprotno mišljenje.

"Nadam se da ćemo do mog sledećeg meča voditi sa 2:1 i da neće sav pritisak biti na meni. Nisam još izgubio samopouzdanje, ali nisam ni razmišljao o duelu sa Novakom Đokovićem", rekao je 25-godišnji Amerikanac.

Izner je kazao i da je u duelu sa Troickim dao sve od sebe, ali da je izgubio pošto nije koristio šanse do kojih je stizao.

"Trebalo je da osvojim prvi set. Servirao sam za vođstvo. Obično sam bolji u trenucima kada mi je pobeda u džepu. Nisam uspeo, u mnogome i zato što je Troicki igrao dobro", kazao je 20. teniser sveta.

"Smetala mi je i publika, ovako spora podloga, takođe, nije moja omiljena, ali sve to nije imalo presudan uticaj na ishod meča", dodao je Izner.