Trofej stigao uz uživanje u igri

Datum objave: 13.03.2012. // Kategorija: Vesti
Draginja Vuković iz TK "Trim" osvojila Otvoreno prvenstvo Niša za teniserke do 12 godina
ZLATIJA1
Draginja Vuković igračica Teniskog kluba "Trim" iz Beograda pobednica je Otvorenog prvenstva Niša do 12 godina koje je proteklog vikenda održano na terenima TK "TA". Ona je u finalu deklasirala Kseniju Tmušić (TK Partizan) prepustivši joj samo jedan gem, pa je na semaforu stajao rezultat 2:0 (6:1, 6:0). Mlada teniserka igrom je briljirala na ovom turniru, a kako kaže, ključ uspeha je bilo to što je potpuno opuštena ulazila u svaki meč, odnosno cilj joj je bio da uživa u igri.
Da je u tome uspela pokazuje i statistika po kojoj je do polufinala izgubila samo četiri gema. Kao treći nosilac na ovom turniru i 8. na rang listi Teniskog saveza Srbije, Vukovičeva se u borbi za prolaz u veliko finale sastala i sa Teodorom Ristić iz kluba domaćina. Meč je bio neizvestan, ali je uzdanica "Trima"  na kraju slavila sa 2:0 po setovima (6:4, 6:4).
Draginja Vuković rođena je 27.4.200. u Beogradu. Tenis je počela da trenira sa 7,5 godina u TK Partizan. Od prošle godine je član TK Trim. Trenira je je Katarina Mišić, bivša Fed kup reprezentatvika Srbije.
- Tenis jendostavno obožavam. Najdraži mi je forhend i kad god mogu ja ga koristim. Volim napadački tenis i zato je moj idol Novak Đoković - kaže pobednica OP Niša.
Do sada je osvojila 18 pehara.
- Verujem da moje vreme tek dolazi i da će na mojim policama biti još pehara - optimista je Vukovićeva.
Najveću podršku ima od porodice.
- Tata je uvek sa mnom na turnirima, ali i mama me bodri u svakom finalu - kaže naša sagovornica.
Draginja Vuković ide u OŠ "Svetozar Marković", peti je razred i odličan je đak. Obožava tenis, poeziju i muziku.