Trening kamp Srbija Junior tima na terenima TC "Novak"

Datum objave: 28.09.2016. // Kategorija: Domaća scena

Trening kamp Srbija Junior tima na terenima TC "Novak"

Na terenima TC "Novak" u Beogradu u toku je trening kamp Srbija Junior tima u konkurencijama 12 do 18 godina. Treninzi se održavaju pod nadzorom Renza Furlana koji je od skora Šef stručnog štaba juniorskih selekcija TSS. Pored njega u radu učestvuju Dragan Šerer i Nikola Vidović treneri u TSS. Takođe sa mladim igračima prve nedelje kampa radi i Gebhard Gritch, kondicioni trener najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Junior tim Srbije u konkurenciji do 12 godina čine: Lea Rupnjak, Fatma Idrizović, Andrea Obradović, Lola Radivjojević, Anja Petković, Krsta Petrović, Luka Jovanović, Nikola Zekić, Branko Đurić i Luka Rupnjak. 

Junior tim Srbije u konkurenciji do 14 godina čine: Anđela Lopičić, Teodora Vujičić, Anđela Vidović, Andrea Mrvić, Ječena Marjanović, Mia Marjanović, Senka Deletić, Iva Pantović, Natalija Senić, Iva Divac, Viktor Jović, Goran Životić, Hamad Međedović, Stefan Popović, Mateja Janićijević i Luka Todorović. 

Danas je i najboji teniser Srbije i planete Novak Đoković bio na terenima TC "Novak" i svoj trening je odradio sa jednim od najperspektvnijih mladih juniora u Srbiji, 14 - godišnjim Goranom Životićem.
"Imao sam čast da danas treniram sa Novakom, čime sam ostvario moj dečački san. Novak je ne samo svetski as, svetski broj 1, več i veliki čovek, sportista ogromnog srca. Izuzetno sam mu zahvalan što je meni kao junioru od 14 godina dao priliku da treniram sa njim, sa najboljim teniserom u istoriji. Ovo iskustvo će mi mnogo značiti, a već mi je dalo krila i nadahnuće da idem dalje, da već od sutra radim još više i jače, kako bi i rezultati koje budem pravio bili za respekt, tako je radio i Nole, u godinama u kojima sam ja sada on je bio Evropski šampion, sada je na krovu sveta, moji snovi su isti" - zaključio je Životić

Prema rasporedu kamp Srbija Junior tima u ovoj nedelji od 26. do 30. septembra 2016. treniraće igrači uzrasta 12 i 14 godina, a od 3. do 7. oktobra trening će biti organizovan za grupe od 16 i 18 godina.