Tipsarević: Uvek neko od nas može da pobedi

Datum objave: 18.09.2010. // Kategorija: Vesti

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Teniser Srbije Janko Tipsarević izjavio je večeras posle pobede u meču sa Čehom Tomašem Berdihom da je "kvalitet naše Dejvis kup reprezentacije što ima nekoliko igrača koji uvek mogu da pobede".

Tipsarević je savladao Berdiha sa 3:1, u polufinalnom meču Dejvis kupa i tako doneo Srbiji prvi poen. Prvi meč odigrali su Radek Štepanek i Viktor Troicki - 3:1.

"Jačina srpskog Dejvis kup tima je što ima nekoliko igrača koji uvek mogu da pobeđuju. Posle našeg trijumfa prošle godine u Dizeldorfu mi nikome ništa ne moramo da dokazujemo. Može Novak Đoković da odmori jedan dan", rekao je Tipsarević na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, malo igrača ne voli da igra Dejvis kup pred svojom publikom.

"Napravio sam plan igre i nisam razmišljao o tome šta je bilo u prethodnom meču i šta će se dogoditi ukoliko eventualno izgubim. Takve misli stvaraju dodatni pritisak", rekao je Tipsarević.

Selektor Srbije Bogdan Obradović čestitao je Tipsareviću na pobedi, objasnio da je Troicki takođe bio nadomak pobede. 

"Sutra je važan dubl. Važno je ko će ga dobiti, ali i koji igrači će igrati. Biće teško. Razmišljaćemo o tome i večeras i sutra. Dobro je što su svi igrači spremni da igraju. Imamo mnogo kombinacija. Česi ne mogu da biraju i mogu da imaju problema trećeg dana. Ima još vremena za razmišljanje da donesemo pravu odluku", rekao je Obradović.