Terme Čatež i Beograd domaćini juniorima iz šest zemalja Evrope

Datum objave: 14.06.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Jugoistočna Evropa na pripremama za pohod na Evropu. Mlade teniske juniorske snage u konkurenciji do 14 godina iz šest zemalja: Italije, Slovenije, BiH, Hrvatske, Severne Makedonije i Srbije od 15. do 19. juna 2022. odradiće zajedničke pripreme na dve lokacije uoči starta Letnjih ekipnih prvenstava Starog kontinenta. 
U Beogradu na terenima TC Novak snage će udružiti dečaci iz ovih šest zemalja, dok će devojčice pripreme za osvajanje Starog kontinenta odraditi u slovenačkim Termama Čatež. 
Selekciju Srbije na pripremama za Letnji evropski šampionat 2022. u konkurenciji devojčica čini sastav: Lola Vujović, Anastasija Cvetković, Dušica Popovski i Lana Virc predvođene trenerom Nemanjom Ivićem. 
Muški tim Srbije na pripremama koje će ove nedelje biti održane u našoj prestonici na terenima TC Novak čine: Marko Dragović, Vanja Nikolić, Aleksa Mirković, Mihailo Topić i Danilo Gruić prevođeni trenerom Aleksandrom Đukanovićem. 
Kvalifikacioni turniri za Letnje ekipno prvenstvo Evrope 2022. u konkurenciji do 14 godina na programu je od 26. do 28. juna u Češkoj. Devojčice će se takmičiti u mestu Rakovnik, dok će dečaci plasman u završni turnir tražiti kroz mećeve u Veškoj.