TENISKI SAVEZ BEOGRADA NA DEČIJEM SAJMU

Datum objave: 12.10.2017. // Kategorija: Domaća scena
Teniski savez Beograda učestvovao je na jubilarnom 20. Dečijem sajmu održanom od 6. do 8. oktobra 2017. u hali 3 beogradskog sajma. 
Mališani su se na montažnom terenu uz svu potrebnu opremu prilagođenu njihovom uzrastu oprobali u tenisu i stekli nova drugarstva i znanja. 
Treneri TSB nadgledali su igru dece i pokazivali im kako da uz zabavu i igru nauče nešto o ovom sportu, a sve po programu Međunarodne teniske fedreacije (ITF) Tennis 10S.
Štand TSB i teren za mini tenis u hali 3 bio je među najposećenijim, a tokom tri dana Dečijeg sajma, kroz ovu halu prodefilovalo je oko 30.000 ljudi.  
 
Specijalni gosti TSB bili su naša Fed kup reprezentativka Bojana Jovanovski Petrović, kao i predstavnici UNHCR-a zajedno sa mališanima – migrantima. Oni su učestvovali i na ceremoniji otvaranja Dečijeg sajma zajedno sa Ministrom za rad i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem. 
Nakon ceremonije otvaranja Ministar Đorđević i Jovanovski su odigrali partiju mini tenisa, a zatim su im se priključili i deca – migranti na terenu i oduševljeno razmeljivali lopte. 
 
Naša Fed kup reprezentativka Bojana Jovanovski Petrović koja poslednje dve godine leči povrede koje su je udaljile sa terena, ponovo je na terenu, u fazi laganih priprema i povratka nakon izuzetno duge pauze i dve operacije ručnih zglobova i ramena. Uprkos svemu što je zadesilo Bojana je uvek sa punim srcem podržava sve akcije koje se tiču dece i promocije tenisa, tako je bilo i ovaj put na Dečijem sajmu. Vreme pauze i sanacije povreda Jovanovski je iskoristila da se posveti takođe svojoj velikoj ljubavi, a to je psihologija, tako da je na državnom Univerzitetu u Beogradu u okviru Filozofskog fakulteta položila prijemni ispit i od nedavno je redovan student ovog Fakulteta na odseku Psihologija. Pre tri godine bila na 32. mestu na WTA listi. 
 
photo: UNHCR