TAŽ PONOVO NAJBOLJI U REGIONU

Datum objave: 17.04.2018. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) je tokom vikenda odigrano Prvenstvo regiona TSIS (Teniskog saveza istočne Srbije) za dečake i devojčice do 14 godina. U obe konkurencije su pobedu odneli teniser i teniserka Teniske akademije Živković. U konkurenciji teniserki se igralo TAŽ finale, teniser i teniserka TAŽ-a zauzeli su i treće mesto.
 
Šampion u muškoj kategoriji je Stefan Skobelev (TAŽ) koji je bio bolji od Haralampija Toskića iz Kruševca sa 7:5, 6:1. U polufinalu Stefan je pobedio Mateju Miloševića 6:3, 5:7, 6:1, dok je Haralampije bio bolji od Petra Markovića 6:1, 6:1. 
 
Teniserka TAŽ-a Lola Radivojević osvojila je šampionsku titulu. Ona je u finalu savladala klupsku drugaricu Nataliju Nikolić sa 7:5, 6:3. Lola je na taj način nastavila sa sjajnim partijama i već tempira formu za predstojeće međunarodne turnire.U polufinalu Lola je bila bolja od Mie Ristić 6:1, 6:1, dok je Natalija savladala takođe klupsku drugaricu Emiliju Zdravković 6:4, 6:0. 
 
„Mi smo samo nastavili pobednički niz. Ovakav uspeh je rezultat velikog rada, sva ova imena mogu puno dati našem tenisu u narednom periodu“ – istakao je Nikola Živković, predsednik kluba.
 
Teniska akademije Živković u 2018. obeležava deset godina rada i više puta je bila juniorski i seniorski šampion i vicešampion države i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Teniseri i teniserke su redovni članovi reprezentacije Srbije, brojni su i rezultati na međunarodnoj sceni. Ono što predstoji je ITF turnir za najbolje juniore i juniorke, koji se po prvi put igra u Nišu na terenima akademije. Turnir počinje 21. aprila i trajaće do 28. aprila, a učešće će uzeti teniseri i teniserke iz preko 30 zemalja.