TAŽ DOMAĆIN ITF TURNIRA: Skoro 250 tenisera i teniserki stiže u Niš

Datum objave: 30.04.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 28. aprila do 5. maja 2019. igraće se SERBIA JUNIOR TOUR/Niš OPEN 2019 - međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina iz serije ITF. Kvalifikacioni deo turnira počinje u nedelju 28. aprila, dok će glavni deo turnira početi u utorak 30. aprila 2019. godine. Finale se igra u nedelju 5. maja.
 
Za prvi reket turnira boriće se skoro 250 tenisera i teniserki koji dolaze iz velikog broja zemalja (Srbija, Mađarska, Holandija, Bugarska, Slovačka, Rusija, Slovenija, Austrija, Hrvatska, Novi Zeland, Rumunija, Kina, Makedonija, Crna Gora, Grčka, Poljska, Ukrajina, BIH, Indija, Francuska, Norveška, Švajcarska, Izrael, Finska, Švedska, Italija, Japan, Belgija...). Ulaz na sve mečeve je besplatan, a početak programa je predviđen za 09:00 časova.
 
„Sve je spremno za turnir, mi smo spremni da budemo dobri domaćini i da se uklopimo u praznično raspoloženje koje će biti tih dana u našem gradu. Učešće će uzeti i teniseri i teniserke naše akademije, iskoristite praznike da uživate u odličnom tenisu i budete naša podrška.“ – istakao je Nikola Živković, predsednik TAŽ-a i direktor turnira.
 
U susret turniru brojni takmičari i takmičarke niške akademije postigli su zapažene rezultate. Lola Radivojević je bila treća u singlu i šampionka dubla na Tennis Europe turniru do 16 godina u Pančevu. Na istom turniru Anđela Petrović je stigla do trećeg mesta u konkurenciji dubla. Arina Arifullina iz Rusije koja već duže vreme pohađa TAŽ program Balkan tennis camp-a vratila se sa Tennis Europe turnira iz Tirane gde je u konkurenciji teniserki do 14 godina osvojila treće mesto u singlu i vicešampionsku titulu u dublu.