Srpski juniori najavljuju blistavu budućnost: Branko u Top 10, Ognjen skočio 120 mesta

Datum objave: 21.03.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Sistem stipediranja juniorskog tenisa pod okriljem TSS daje rezultate. Srbija ima ponovo Top 10 igrača na ITF juniorskoj listi! To je Branko Đurić, momak rođen 2005. godine, iz Budve, koji od svoje 11. godine igra pod zastavom Srbije.
 
Tri uzastopna finala, u kojima je prigrlio dve titule, poslednju prošlog vikedna u Kazablanci, vinuli su ga na 10. mesto ITF juniroske liste na planeti, na kojoj je skočio devet pozicija. Branko je označio je povratak srpske teniske mladosti u svetski juniorski vrh, pošto je poslednji takav uspeh ostvario Hamad Međedović 2021.
 
Bazu razvoja uspostavio je u Austriji, gde na teniskoj akademiji radi sa Ginterom Breznikom, bivšim trenerom Dominika Tima, a na turnirima ga prati otac, Nenad, sa kojim je trenirao od starta.
 
Veliki skok posle osvajanja turnira u Limasolu ostvario je i jedan iz još mlađe garde srpskih juniora na ITF listi, Ognjen Milić, rođen 2007. godine. Preskočio je punih 120 mesta, i trenutno zauzima 246. poziciju.
 
Kada se tome doda da je prvi plasman u Top 200 ATP liste upisao i Hamad Međedović, posle osvajanja ATP čelendžera u Sekešfehervaru, tada se vidi svetla budućnost srpskog tenisa. Hamad zauzima i 13. na svetskoj profi listi “Nekst džen”. Sva tri tenisera su članovi reprezentativnih selekcija Srbije i deo su programa stipendiranja Teniskog saveza Srbije.