Srbija u polufinalu protiv Argentine

Datum objave: 10.07.2011. // Kategorija: Vesti

MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2011. GODINU: ŠVEDSKA – SRBIJA (HALMSTAD ARENA, HALMSTAD 08 – 10. JUL 2011)

 pobeda

 

Drugi put za redom Dejvi kup selekcija Srbije igraće u polufinalu ovog takmičenja. U četvrtfinalu Svetske grupe 2011. koje je odigrano u Halmstadu
srpski tim je savladao selekciju Švedske 4:1 i time obezbedio plasman u polufinale u kome će biti domaćin reprezentaciji Argentine od 16. do 18. septembra.
 

Trećeg dana takmičenja u Halmstadu Srbiji je treći poen i time ukupnu pobedu obezbedio Janko Tipsarević pobedom nad Mihaelom Ridenštedom 6:2, 7:5, 6:3.

 

"Zadovoljan sam kako sam igrao u oba meča. Ridenšted je ušao malo uplašeno u meč, ali drugi i treći set je bio veoma kvalitetan. Taktiku sam bazirao na jakim loptama po potivnikovom bekhendu. Veoma sam srećan što sam doneo treći poen Srbiji. Što se tiće polufinala Argentina je veliki protivnik koja ima sličan tim kao i Srbija, a to je odličan prvi igrač i veoma dobri drugi i treći igrač, sa puno kombinacija za dubl. Puno zavisi od toga u kakvoj formi će doći Nalbadijan. Ipak, Srbija je favorit jer igra pred svojom publikom. Naš tim će tek odlučiti na kojoj će se podlozi igrati, ali i Argentici i mi imamo ekipe za sve podloge. Još jedanom se zahvaljujem publici u Halmstadu na podršci" - rekao je posle meča Tipsarević.

 

Poslednji, peti meč susreta Švedska - Srbija, koji nije imao rezultatski značaj, odigrali su Lindsted i naš Troicki. Kod rezultata 1:1 u setovima (prvi je dobio Lindsted 6:3, drugi Viktor 4:6) domaći teniser je predao meč i time je Srbija pobedila sa ukupnih 4:1.