Srbija savladala Gruziju 2:1 i plasirala se u mini plej of

Datum objave: 09.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Fed kup selekcija Srbije plasirala se u mini plej of za ulazak u plej of za popunu Svetske grupe B. 
U grupnoj fazi takmičenja u Estoniji (I grupa Evro-afričke zone) Srbija je nakon pobede nad selekcijom Bugarske, danas salvadala i tim Gruzije u okviru Grupe A. 
Prvi poen Srbiji je donela 17- godišnja Olga Danilović koja je briljirala i ekspresno savladala Sofiju Šapatavu 6:3, 6:0. 
Usledio je duel prvih tabli oba tima, reprezentativke Srbije Dejane Radanović i Gruzijke Katarine Gorgodze. Nakon dva sata i 32 minuta igre, u meču koji je obilovao brejkovima, u kome je u drugom setu naša Dejana spasila i meč loptu, u trećem prednosti brejka protivnice, na kraju velike borbe i drame Radanovićeva je donela šampionski poen Srbiji 2:6, 7:5, 6:4. 
Nakon singlova odigran je i dubl u kome su Srbiju predstavljale Olga Danilović i Bojana Marinković. Odmerile su snage sa gruzijskim dublom Marijam Bolkvadze i Sofija Šapatava, a gruzijke su posle velike borbe došle do pobede i boda za njihovu zemlju 7:6(7), 6:7(4), 3:6. 
Fed kup tim Srbije iz grupnog takmičenja izlazi kao pobednik i boriće se u mini plej ofu 10. februara protiv pobednika Grupe D tima Letonije za koji nastupaju 6. teniserka sveta, aktuelna šampionka Rolan Garosa Jelena Ostapenko i 15. tenisera sveta Anastasija Sevastova. 
Bravo za Fed kup tim Srbije i srećno protiv Letonije.