Srbija je u četvrtfinalu Dejvis kupa

Datum objave: 12.02.2012. // Kategorija: Vesti
Janko_Tipsraevic_SRB_-_Michael_Ryderstedt_SWE_020
Teniska reprezentacija Srbije kvalifikovala se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa pošto je, posle pobede Janka Tipsarevića, stigla do trećeg boda – 3:1.
Odlučujući poen dobio je, rekosmo, Janko Tipsarević koji je u tri seta savladao Mikaela Rindsteda - 6:3, 7:6(5), 7:5.
Do pobede, naš teniser je stigao posle dosta muka jer je Šveđanin, svestan da nema šta da izgubi, opustio ruku, kako se kaže teniskim žargonom.
Na redovnoj i obaveznoj (po ITF pravilima) konferenciji za medije naš reprezentativac je upravo to i istakao.
Janko_Tipsraevic_SRB_-_Michael_Ryderstedt_SWE_014
- Kada smo ulazili u dužu razmenu, obično sam ja izlazio, da tako kažem, kao pobednik. Ali, mislim da mi noge nisu bile sveže da bih reternirao onako kako je trebalo i kako sam mogao. On je opušteno ušao u meč i servirao kako, mislim, nikada do sada nije. I to ga je držalo. Mislim da je meni nedostajalo malo više akcije pri riternu.
Janko će propustiti neke turnire koji se igraju u dvorani, pre svih onaj u Roterdamu.
- Mislim da bi mi bilo previše. Ja se posle Mastersa u Londonu nisam čestito odmorio od naporne sezone, onda su usledile pripreme u Keniji i nastupi u Australiji i sada Dejvis kup. Da sam nastavio negde bih „pukao“. Zato sam se odlućio da akcenat bacim na Dubai, a zatim na Indijen Vels i Majami. Mogao sam da, posle devet sati igranja u Nišu otputujem u Roterdam, ali, mislim da je ova moja odluka dobra. Sada ću samo da treniram i mislim da ću biti svež za ova tri turnira koja će mi biti prioritet u nastavku sezone. Ići ću u Marsej, to je u ovom trenutku bolja opcija od Roterdama, jer ću se malo odmoriti.
Mikael Ridersted je bio svestan činjenice da samo ukoliko bi imao svoj dan, a Janko jedan od najlošijih u karijeri, mogao je da „sanja“ bod za sebe i svoju zemlju. Ali, niti je on imao najbolji dan, mada je pokazao dosta, niti je Janko podbacio. Ipak, na kraju je bio zadovoljan otporom koji je pružio.
- Ipak, sve je došlo na svoje mesto. Janko je odličan igrač, nalazi se u Top 10. Ja sam imao neke svoje šanse, nisam ih iskoristio. Dakle, morao sam bolje. Što se tiće publike,
normalno da je želela pobedu svoje reprezentacije, a što se tiče tretmana ovde u Srbiji, dobro su me čuvali, dobro pazili i tu nemam nikakvu primedbu.
_EDJ9786