SRBIJA - INDIJA 2:1, DAVIS CUP

Datum objave: 05.03.2011. // Kategorija: Vesti

 

NOVI SAD, 5. marta 2011. (Beta) - Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradovć izjavio je danas da je meč sa Indijom "bio fenomenalan" i da mu je drago što je izabrao pobedničku kombinaciju.
Srbija je u Novom Sadu pobedila u dublu Indiju i u prvom kolu Dejvis kupa povela sa 2:1. Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac savladali su Rohana Bopatija i Somdeva Devermana sa 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6(10)).

"Bio je ovo fenomenalan meč. Spoj mladosti i iskustva. Drago mi je da sam izabrao pobedničku kombijaciju. Pokazali smo da i bez Novaka Đokovića imamo sjajan i harmoničan tim", rekao je Obradović posle meča.

Prema njegovim rečima, ekipa je dobila sigurnost uoči sutrašnjih singl mečeva.

"To će Viktoru Troickom pred sutrašnji prvi meč sa Devarmanom biti izuzetno važno, jer će imati psihološku prednost", rekao je Obradović.

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić bio je zadovoljan svojom igrom.

"Do jutros nismo znali ko će igrati u dublu. Dobro smo se snašli nakon prvog seta. Podigli smo nivo igre i verovali sve vreme jedan u drugog. Meni nije lako da se uklopinm sa svim reprezentativcima, kao što i njima nije lako da igraju dubl mečeve, ali je Ilija danas odlično odigrao", rekao je Zimonjić.

On je dodao da se danas videlo kako "jedna ili dve lopte mogu da okrenu ceo tok meča".

"Meni je treći takav meč za redom, ali smo na sreću uspeli da spasemo set loptu u taj-breku na njihov servis i dobili meč", rekao je Zimonjić.

Reprezentativac Srbije Ilija Bozoljac istakao je da mu je bilo veliko zadovoljstvo što je igrao sa Zimonjićem.

"Igrali smo super, bez obrzira na ishod prvog seta. Veoma sam zadovoljan pobedom. Energija na terenu je bila super-pozitivna i Nenad i ja smo se dopunjavali u svakom pogledu. Zahvalan sam selektoru što mi je ukazao poverenje", rekao je Bozoljac.

Naredni singl mečevi između Srbije i Indije igraće se sutra od 13.00 u Novom Sadu.