SPEKTAKL U HALI SPORTOVA RIBNICA

Datum objave: 04.03.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

JAVNI TRENING U KRALJEVU NAJBOLJEG TENISERA SVETA NOVAKA DJOKOVICA I NIS DEJVIS KUP SELEKCIJE SRBIJE

 

Građani Kraljeva imali su priliku da prisustvuju javnom trening najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i NIS  Dejvis kup reprezentacije Srbije u hali u Kraljevu gde se održava meč prvog kola Svetske grupe između naše zemlje i Hrvatske.

Trening u sredu, 4.3.2015. bio je otvoren za javnost, za sve ljubitelje sporta i tenisa, sa početkom od 12 časova, i trajao je do 14 sati. 

 Mada nije praksa da su treninzi u Dejvis kupu otvoreni za publiku, Đoković je želeo da ovim gestom barem malo izađe u susret svima onima koji nisu uspeli da obezbede ulaznice za predstojeći meč.

 Treningu je prisustvovalo i stotinu dece iz osnovnih škola sa seoskih područja Kraljeva u organizaciji načelnika Raškog okruga Nebojše Simovića

 Najviše osnovaca, njih oko 70 je iz 12 sela brdskoplaninskog područja Studenice, Rudna i sela podno Gledićkih planina. Pojedini su od grada udaljeni i više od 80 kilometara, kao što je sedmoro đaka koji pohađaju školu u Mlanči (studenički kraj). U isturenim odeljenjima u selima Reka (studenički kraj) i Lopatinca (kod Bogutovca) ima samo po tri đaka. Tokom ovog izleta deca su  posetila i Narodni muzej u Kraljevu.

 Kompanija NIS je ovom prilikom mališanima podelila  lepe poklone.  NIS kao  višegodišnji generalni sponzor Teniskog Saveza Srbije podržava najbolje tenisere Srbije koji se takmiče u Dejvis i FED kupu, promovišući tako najviše sportske vrednosti, timski duh i vrhunske rezultate.  U  okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja, NIS se aktivno uključio, kao partner Teniskog saveza Srbije u promociju zdravog života i animiranje mladih talenata.