Selektori nominovali timove za Fed kup u Budimpešti

Datum objave: 05.01.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

 U ITF su danas otišle zvanične  nominacije timova za  mečeve Fed kupa Evro-afričke zone I, koji se održavaju od 04. do 07. februara 2015. godine u Budimpešti u kome će se po round robin sistemu takmičiti 16 selekcija, među kojima i Srbija.

Takmičenje će biti održano po grupama (A, B, C I D), nakon žreba znaće se u kojoj grupi će igrati NIS Fed kup tim Srbije i ko će našim devojkama biti protivnici.
Pobednici grupa će se takmičiti u mini plej ofu (pobednik grupe A sa pobednikom grupe D, pobednik grupe B sa pobednikom grupe C), a pobednici iz mini ple ofa će se u aprilu boriti u plej of meču za plasman u Svetsku grupu II iz koje je Srbije prošle godine ispala porazom u Rumuniji. Protivnik u plej ofu za ulazak u Svetsku grupu II je ekipa koja je poražena u prvom kolu Svetske grupe II u 2015.

Sastav reprezentacije Srbije koji je prijavila selektor Tatjana Ječmenica - Jeftić: Aleksandra Krunić (84. na WTA listi u singlu i 89. u dublu), Ivana Jorović (305. u singlu na WTA listi), Doroteja Erić (385. na WTA listi u singlu) i Vojislava Lukić (401. u singlu na WTA listi).  

Datum: 4-7 februar 2015.
Hala: Syma Sport és Rendezvényközpont
Mesto: Budimpešta, Mađarska
Podloga: Hard court (Acrylyc) Rebound ace - Indoor
Oficijalne lopte: Wilson US Open (Thailand)

Timovi učesnici Fed kupa I grupe Evro-afričke zone:

Austrija
Belorusija
Belgija
Bugarska
Hrvatska
Gruzija
Velika Britanija
Mađarska
Izrael
Letonija
Linhenštaj
Portugalija
Srbija
Turska
Ukrajina