Selektor Zimonjić: "Amerikanci težak zadatak, borićemo se za pobedu"

Datum objave: 30.01.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Selektor NIS Dejvis kup selekcije Srbije Nenad Zimonjić nakon prvog treninga u hali Čair u Nišu gde će biti održano prvo kolo Svetske grupe 2018, susret između selekcija Srbije i SAD, izašao je pred sedmu silu i najavio veliki, težak i spektakularan meč. 
 
"Očekuje nas težak zadatak, reprezentacija SAD je došla  u najjačem sastavu i oni su jedna od najboljih selekcija sveta. Teško je pobediti Iznera i Kverija, kao i njihov dubl, ali na nama je da se spremimo najbolje što možemo", rekao je Zimonjić novinarima u niškoj hali Čair.
 
Selektor Zimonjić je istakao da bi šljaka mogla da predstavlja problem gostima jer su navikli na druge podloge. 
 
"Teren je dobar. Izabrali smo podlogu koja Amerikancima najmanje odgovara, ali našima odgovara. Dušan Lajović i Laslo Đere postizali su izuzetne rezultate na šljaci i verujem da je to naša prednost. Sa nestrpljenjem čekamo meč, čast je igrati za reprezentaciju", poručio je Zimonjić i pozvao publiku da još jednom ispuni tribine i pruži veliku podršku.
 
Zimonjić, još uvek aktivan u dublu, naglašava da verovatno neće igrati u Nišu, podsetivši da se krajem prošle godine povukao iz reprezentacije.
 
"Posle 23 godine igranja bilo je dovoljno. Žao mi je što prošle godine nismo bili u najjačem sastavu protiv Francuske u polufinalu, da probamo da osvojimo "salataru". Takav oproštaj bio bi idealan, ali ponosan sam i drago mi je kakvu sam karijeru u reprezentaciji imao, osvojili smo Dejvis kup", zaključio je Zimonjić.
Za duel sa Amerikancima selektor računa na Dušana Lajovića, Lasla Đerea, Nikolu Milojevića, Peđu Krstina i Miljana Zekića, dok tim SAD čine Sem Kveri, Džon Izner, Rajan Harison i Stiv Džonson.
 
Duel Srbije i SAD u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa igra od 2. do 4. februara 20018. u niškom Čairu.