Sara Grubač bez grubosti do finala

Datum objave: 24.01.2013. // Kategorija: Vesti

sara_grubac

Sara Grubač je izborila finale prvenstva Srbije u kategoriji teniserki do 18 godina, koje se igra na terenima TS Srbije u “Impuls holu” na Novom Beogradu. U uzbudljivom polufinalu bila je bolja od Milice Vučković - 7:6(7), 6:0. Devojka rođena 13. jula 1997. godine počela je da se bavi tenisom sa 6,5 godina u Partizanu, a poslednje tri godine je član TK Set net i radi s trenerom Vladom Jovanovićem.

    - Ulaskom u finale zimskog prvenstva postigla sam najveći uspeh do sada. Najdalje što sam otišla bilo je prošlogodišnje četvrtfinale na državnom. Naravno da sam zadovoljna plasmanom u finale i, iskreno, nisam se nadala takvom uspehu. Smatram da sam na ovom turniru pružila sasvim solidne partije. U polufinalu igrala sam protiv Milice Vučković i u prvom setu sam bila stisnuta, imala tremu i tek u tajbrejku sam uspela da moju protivnicu nadigram.

    Kada je dobila taj prvi set stekla je ogromno samopouzdanje, zaigrala slobodnije i stigla do finala.

    - Kada sam dobila prvi set sve je krenulo onako kako sam želela. “Opustila” sam ruku, nije više bilo treme i odigrala sam taj drugi set skoro bez greške. U finalu ću pokušati da ponovim takvu igru kao u ovom drugom setu polufinala.

    Sara će ove godine više pažnje posvetiti ITF turnirima.

    - U prvoj polovini godine igraću na ITF turnirima u Srbiji i regionu. Već u martu i aprilu su turniri u Hrvatskoj i Bugarskoj. Lagano izlazim na međunarodnu scenu, a ovo finale je pravi podstrek. Na rang listi do 14 godina sam u Top 15, a do 16 godina sam treća na listi. Zahvaljujem se Banetu Jevremoviću koji mi je omogućio da dobijem međunarodni ugovor za rekete Yonex. 

    Sara je svesna svojih vrlina, ali i mana. Njen trener Vlada Jovanović je iz svog stručnog ugla dao kroki trenutnog Sarinog teniskog umeća. 

    - Ona je veoma temperamentna, eksplozivna i zato upravo na tim osobinama baziramo našu igru. A mana je nedostatak iskustva i strpljenja na tome radimo. Treniramo svaki dan, ali to je još uvek poluamaterski, ali već od sledeće godine ćemo pojačati treninge.

    Sara je odličan učenik sportske gimnazije, vukovac. Za sada jer dobro uklopila učenje i treninge. Školu ne želi da zapostavi. Bar za sada. Ističe da je protivnice i sudije ne mogu izbaciti iz ravnoteže, što smatra kao veoma dobru osobinu. Veruje da će posle ovog prvenstva dobiti šansu da zaigra za reprezentaciju, što joj je velika želja.