Saopštenje Teniskog saveza Srbije povodom povlačenja Ane Ivanović iz reprezentacije

Datum objave: 11.04.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Teniski savez Srbije (TSS) nakon povlačenja naše najbolje rangirane teniserke Ane Ivanović iz reprezentacije izražava žaljenje zbog takve njene odluke, ali istovremeno želi da joj zahvali na svemu što je uradila za srpski tenis i što je bila najbolji ambasador Srbije u svetu.
"Ana Ivanović je saopštila da se povlači iz Fed kup reprezentacije Srbije. Sportska diva, koja je mnogo dala srpskom tenisu, izazvala je time pomešana osećanja. Ne bismo bili pošteni kad bismo prenebregnuli čitav niz činjenica iz njene plodne karijere, kao i to da je bila članica reprezentacije Srbije koja se takmičila u Svetskoj A grupi, osvojila titulu vicešampiona sveta u Fed kupu, bila broj 1 na WTA listi i podigla pehar na Rolan Garosu, grend slemu na pariskoj šljaci.
Izuzetno nam je žao što Ana Ivanović, teniserka koja svojom pojavom, ponašanjem i igrom pleni i na terenu i van njega, neće više braniti boje Srbije. Podsetimo da je Ana proglašena za ambasadora Unicefa, da je mnogo angažovana u radu s decom u našoj zemlji, pre svega kao promoter velike akcije ‘Škola bez nasilja’. Njeno angažovanje u humanitarnom radu takođe je ostavilo traga i kod nas i u svetu.
Devojka kojom smo se s razlogom ponosili, čijim smo se uspesima radovali, i dalje je ona naša Ana kojoj je dovoljno pomenuti ime, bez prezimena, pa da cela Srbija zna o kome je reč. Zlatnim slovima ispisala je našu tenisku, ali i sportsku istoriju. Bila je dobar ambasador Srbije, te joj zato možemo reći samo jedno veliko hvala."
Teniski savez Srbije sa žaljenjem konstatuje da su se u pojedinim sredstvima javnog informisanja pojavile informacije da je u komunikaciji sa Savezom naša proslavljena teniserka Ane Ivanović izrazila nezadovoljstvo odnosom sredstava javnog informisanja prema njoj. Komunikacija koja je u poslednja dva meseca vođena između Saveza i Ane povodom njene namere da se povuče iz Fed kup reprezentacije Srbije nije se odnosila na odnos medija prema njoj.
Ivanovićeva je posle 10 godina odlučila da se povuče iz reprezentacije i o tome je TSS obavestila pismom, u kojem je navela da je tenis specifičan sport, da i druge teniserke povremeno izostaju iz Fed kupa, i da joj nije jasno zašto je u njenom slučaju došlo do negativne analize i zlonamernih komentara.
"Za nekoga ko je uvek rado nastupao za reprezentaciju uvredljivo je da budem predstavljena kao neko ko ne želi da igra za svoju zemlju i zato je najbolje da se jednostavno povučem, stavim tačku na sve spekulacije, a time i dam šansu mlađim igračicama da stiču dragoceno iskustvo u Fed kupu", napisala je između ostalog Ana u pismu TSS.