Sa Olimpa ka zvezdama

Datum objave: 08.01.2013. // Kategorija: Vesti

stefan_milicevic

Uglavnom svi ambiciozni stanovnici ovog, trećeg kamena od Sunca, poznatog u ovom delu svemira pod nazivom “planeta Zemlja”, sebi postavljaju za cilj da se u karijeri popnu na Olimp, a Stefan Milićević je počeo ostvarenje svojih snova na Olimpu.

    - Rođen sam u Beogradu 26. aprila 1997. godine, a prve teniske korake, kao klinac, napravio sam na TK Olimp. Sada sam član TK Crvena zvezda. U karijeri sam osvojio pet turnira, trenutno sam 27. na evropskoj juniorskoj listi u svojoj kategoriji. Za sada sam zadovoljan svojom karijerom.

    Stefan je na dvoransko prvenstvo Srbije došao sa neskrivenim ambicijama da ga u svojoj kategoriji (do 16 godina), osvoji.

    - Gledajući žreb, trebalo bi da bez nekih većih problema stignem do polufinala. Tu me, ako sve ide prema rejtingu čeka teži protivnik, ali se nadam da ću stići do poslednjeg stepenika, a onda, daću sve od sebe da u finalu nadigram protivnika, pa ma ko to bio.

    Mladi teniser je svestan da samo radom, velikim radom, može da stigne na vrh.

    - Ambicije mi se kreću u pravcu da se popnem što više na listi u mojoj kategoriji u ovoj godini. Naravno, moj cilj je da idem postupno. Svestan sam da moram mnogo da radim, da učim. Mislim da mi je najslabiji udarac servis i na tome moram mnogo intenzivnije da radim. Ali, to ne znači da su mi ostali udarci perfektni. Imam zaista mnogo prostora da napredujem i učiniću sve da se usavršim. Svaki udarac želim da unapredim, poboljšam.

    Stefan nema konkretnog uzora. Često, kada god je to moguće, prati igru onih vrhunskih tenisera i pokušava da pronikne uz njihive tajne teniske igre.

    - Pratim igre onih najboljih, naravno Novaka pre svih. Mnogo može da se nauči posmatrajući mečeve vrhunskih tenisera poput Noleta, Federera, Del Potra, Nadala... Od svakog može nešto da se “pokupi”.

    Što se tiče planova za ovu godinu, Stefan je u globalu napravio svoj kalendar nastupa.

    - Posle državnog igraću za reprezentaciju, a onda slede turniri u zemlji i okruženju, a nastupiću i na nekim turnirima u organizaciji ETA. Što više turnira, to bolje za mene. Prvo i najvažnije kroz nastupe mogu da se poredim sa svojim vršnjacima, stičem iskustvo i unapređujem svoju igru. Manje više, svi mi udaramo odprilike isto, po kvalitetu smo tu negde, ali ono što odlučuje je glava, zapravo mentalna snaga. I ta mentalna snaga čini razliku mešu teniserima. Onaj ko je “jak u glavi” stiže visoko. Dakle, uz rad i talenat, moraš imati i taj najvažniji, bar po meni, činilac da bi uspeo – kaže Stefan Milićević.