Rumunka Kristina pokorila Vrnjačku Banju

Datum objave: 23.08.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na terenima TK„AS-NS“ iz  Vrnjačke Banje održan je osmi po redu međunarodni profesionalni teniski turnir u ženskoj konkurenciji. Pobednički pehar otišao je u ruke Rumunke Kristine Dinu koja je u finalu bila bolja od Čehinje Ane Siskove 6:1, 7:5. U igri parova trijumfovale su Karolina Alves i Andrea Gamiz (BRA,VEN) koje su kao treći nosioci u finalu bile bolje od para Joana Loredana Roska, Sandra Samir (ROU,EGY) 6:4, 6:1. 
Tradicionalno, kao i prethodnih godina veliki pokrovitelj bila je Opština Vrnjača Banja uz učešće TSS-a. Ove godine je prvi put u Vrnjačkoj Banji organizovan turnir iz kategorije WTT 25 jer je i ITF ove godine učestvovao u nagradnom fondu. Jačina turnira može se primetiti po tome što je prvi nosilac bila Anastasia Zakharova, ruskinja koja je trenutno 253. na WTA. Turnir uz unikatan ambijent koji krasi Vrnjačku Banju, ističe se i po izuzetnom gostoprimstvu domaćina za sve takmičarke i njihove timove, što su istakle izjavama prezadovoljne svim uslovima i organizatorom. Mnoge od teniserki koje su bile deo ovogodišnjeg turnira u TK„AS-NS“ su prvi put u Srbiji. 
“Turnir je zaista poseban, domaćini su savršeni kao i uslovi koje su nam obezbedili. Ono što je najvažnije je da su tereni perfektni. Igrala sam na terenima širom Evrope, ali retko gde se možete susresti sa ovakvim kvalitetom kao što su u Vrnjačkoj Banji na kojima nema iznenađenja kako će loptica odskočiti” – istakla je nakon finala Čehinja Siskova.