Reprezentacije Srbije odputovale na Summer Cup takmičenja

Datum objave: 23.07.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Naredna nedelja doneće mnoštvo mečeva i borbi najboljih mladih tenisera Srbije koji će širom "Starog kontinenta" braniti  boje naše zemlje na Letnjim prvenstvima Evrope u pojedinačim konkurencijama. 
U konkurenciji do 18 godina, na takmičenju koje će biti održano u švajcarskom gradu Klostersu za Srbiju će igrati najbolja juniorka naše zemlje Olga Danilović koja je pre sedam dana osvojila drugu gren slem titulu u dublu, ovaj put Vimbldon, kao i Jana Bojović koja je zamenila povređenu Draginju Vuković. Prevodiće ih savezni trener Katarina Mišić. 
Sastav muškog tima Srbije u Kolstersu čine Marko Miladinović (11. junior sveta) i Boris Butulija predvođeni saveznim trenerom Jovanom Lilićem. 
Konkurencija do 16 godina takmičiće se u Moskvi. U konkurenciji devojčica Srbiju će predstavljati Elena Milovanović i Mihaela Đaković (prevođene saveznim trenerom Slobodanom Rankovićem). Kod dečaka boje Srbije braniće Kristijan Juhas i Goran Životić (zamenio povređenog Mihaila Popovića), predvođeni saveznim trenerom Vanjom Vidojkovićem. 
Češki grad Most biće domaćin Pojedinačnog letnjeg prvenstva Evrope u konkurenciji do 14 godina. Kod devojčica za Srbiju će igrati Ana Vilček i Natalija Senić (prevođene saveznim trenerom Vukom Bolićem). U muškoj konkurenciji za medalju za Srbiju boriće se Hamad Međedović koji se nalazi na drugom mestu Tennis Europe liste u konkurenciji do 14 godina i šampion Srbije u konkurenciji do 14 Filip Mandović, predvođeni saveznim trenerom Nemanjom Lalićem.