Reprezentacija Srbije na pragu Svetskog prvenstva (dečaci do 14)

Datum objave: 08.07.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Muška selekcija Srbije u konkurenciji do 14 godina nalazi se na pedalj od plasmana na Svetsko ekipno prvenstvo 2017. u ovom uzrastu. 

TIm Srbije u sastavu Hamad Međedović, Stefan Popović, Filip Mandović, predvođeni trenerom Vukom Bolićem na završnom takmičenju Ekipnog prvenstva Evrope, nakon poraza u prvom kolu ovog takmičenja od selekcije domaćina, Španije 0:2, u birbi za plasman od 5. do 8. mesta zabeležili su pobedu nad timom Ukrajine 2:0 i sada ih za petu poziciju čeka meč protiv bolje ekipe iz meča Italija - Švedska. 

Završnica Ekipnog prvenstva Evrope u konkurenciji do 14 godina za dečake održava se u španskom gradu Mursija. Svetsko prvenstvo u ovoj konkurenciji održaće se u Češkoj od 5. do 12. avgusta 2017, Srbija je pobedom nad Ukrajinom stigla na prag plasmana na prvenstvo planete. 

Srbija - Španija 0:2 (Stefan Popović - Daniel Rincon 4:6, 2:6, Hamad Međedović - Carlos Alcaraz Garfia 3:6, 2:6)

Srbija - Ukrajina 2:0 (Stefan Popović - Artem Podorozhnyi 4:6, 6:1, 6:7(5), Hamad Međedović - German Samofalov 6:0, 6:0). 

Treba istaći fantastičnu pobedu šampiona Srbije Međedovića koji je bez izgubljenog gema savladao Ukrajinca Samofalova koji je deveti junior Evrope. 

"Želim da pohvalim reprezentativce Srbije, moj tim, koji su pokazali da su jedan izuzetan tim, jedan od najboljih u Evropi. Meč protiv domaćina je bio izuzetno težak, rezultatski gledano Španci su dobili lako, ali tako nije bilo. Puno brejk lopti je viđeno u oba meča, ali je sreća bila na strani Španaca. U susret sa Ukrajinom smo ušli maksimalno koncetrisani, znali smo da nas očekuju teški mečevi, nakon velike borbe na kraju pobeda za Srbiju i to nakon singl mečeva. Prvi je do boda za Srbiju došao Stefan u jednom triler meču, gde je sama završnica taj breka trećeg seta odlučila pobednika. Naš Stefan je u toj završnici pokazao svu svoju jačinu, mentalnu snagu i žar za pobedom. Usledio je meč Hamada i Gremana gde je naš as zbrisao sa terena devetog igrača Evrope. Međedović je još jednom ovim mečom dokazao u kakvog asa izrasta, da će obeležiti vreme ispred nas. Verovali smo da će Hamad dobiti taj meč, ali način na koji je pobedio je veličansten. Ukrajinici su pali na kolena, a to nisu očekivali. Sada nam sledi borba za peto mesto, gde takođe idemo na pobedu i definitivan plasman na Prvenstvo sveta koje će biti održano u avgustu u Češkoj" - rekao je trener naših mladih reprezentativaca Vuk Bolić u javljanju iz Mursije.