Radanović - Čurović i Džumhur - Milojević u borbi za seniorski TSS Tour tron

Datum objave: 11.06.2020. // Kategorija: Domaća scena

Pregršt sjajnih, uzbudljivih, za igrače iscrpljujućih mečeva protutnjalo je terenima TC Novak dan uoči finalne faze seniorskog TSS Tour takmičenja. 

Kiša koja je svakodnevno ometala redovan tok turnira, samim tim dovodila do prekida mečeva i nastavka u drugom danu takmičenja, učinila je da dan koji je rezervian za polufinala. protekne i u ženskim četvrtfinalnim susretima, zatim i u samim polufinalima. Igralo se od pola 10 ujutru do pola 10 uveče, a ljubitelji tenisa su uživali u partijama koje su priredili takmičari TSS tour seniorskog turnira u Beogradu. 

Kod žena najpre su u preostalim četvrtfinalnim susretima  do pobeda stigle Tamara Malešević koja je pobedila najbolju juniorku Srbije, 15-godišnju Lolu Radivojević 4:6, 6:2, 6:0, dok je Elena Milovanović savladala Nataliju Senić 6:2, 6:1. U maratonskim polufinalima prvi nosilac ovog takmičenja, Fed kup reprezentativka Srbije Dejana Radanović stigla je do pobede nad Maleševićevom 5:7, 7:6(2), 7:6(5), dok je drugi nosilac Tamara Čurović savladala Milovanovićevu 6:7(5), 6:1, 6:2. 

U finalnoj rudni, baš kao i pre sedam dana u Novom Sadu, ovaj put u Beogradu biće se Radanovićeva i Čurovićeva. 

Kod muškaraca poznato je da pobednik TSS Tour turnira u TC Novak stiče pravo da igra u Adria Tour takmičenju, sa svetskim teniskim zvezdama, a to zadovoljstvo imaće pobednik meča (1) Damir Džumhur (BiH) - (2) Nikola Milojević (Srbija). U polufinaliu Damir je pobedio Peđu Krstina 6:2, 7:6(7), dok je Nikola savladao Danila Petrovića 7:5, 6:3.