Prvi junior sveta Miomir Kecmanović uveličao javni čas tenisa "Igraj i oseti pobedu" u Beogradu

Datum objave: 04.09.2017. // Kategorija: Domaća scena
Teniski savez Beograda uprkos lošim vremenskim prilikama koje su obeležile vikend iza nas uspešno je organizovao akciju javni čas tenisa - "Igraj i oseti pobedu" na platou ispred TC Ušće u Beogradu. 
TS Beograda ovom manifestacijom nastavio je da radi na popularizaciji tenisa u našoj zemlji, gde poseban akcenat daje na radu sa najmlađima.  Deca koja su uzela učešće u manifestaciji "Igraj i oseti pobedu"  imala su priliku da nauče osnovne udarce u „belom sportu“, a treneri TS Beograda i klubova iz naše prestonice ukazali su na važnost sporta u odrastanju i životu uopšte, odgovarali na pitanja znatiželjnih. 
Osmesi i radost igre, pozitivna energija, obeležila je ovaj predivan skup koji je uveličao i prvi junior sveta, najbolji mladi teniser Srbije Miomir Kecmanović (314. na ATP listi profesionalaca) koji je dva sata i po kiši i suncu igrao sa mališanima mini tenis, što je naišlo na veliko oduševljenje i radost dece koja se u koloni smenjivala kako da razmeni par udaraca sa najboljim juniorom sveta, tako i za fotografisanje. 
„Izuzetno mi je drago da sam imao priliku da budem deo ove sjajno organizovane teniske manifestacije, da se družim sa najmlađim teniserima u našoj zemlji i decom koja su tek uzela reket u ruke. Podsetili su me na moje prve korake u tenisu, emocije su proradile, vratio sam se u rano detinjstvo, predivan osećaj. Verujem da će organizacija ovakvih događaja kod nas biti tradicionalna i kad god budem u prilici ja ću se rado odazivati“ – reko je Kecmanović koji je 31. avgusta napunio 18 godina. U 2017. Akcenat je stavio na profi turnire, osvojio tri profi turnira iz fjučers serije, igrao polufinale čelindžera u Meksiku i trenutno je na 314. mestu ATP liste. Naredni turnir za Miomira biće čelindžer u Banja Luci koji počinje 11. septembra 2017. 
 
Javni čas se vršio po programu ITF-a (Međunarodne teniske Federacije) Play and Stay – tennis 10’s za uzrast do 10 godina (dečaci i devojčice). Svi polaznici manifestacije "Igraj i oseti pobedu" su dobili nagrade.