PRVI DAN PRIPREMA DAVIS CUP SELEKCIJE SRBIJE U HALMSTADU

Datum objave: 04.07.2011. // Kategorija: Vesti

PRVI_DAN_FOTO

MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2011. GODINU: ŠVEDSKA – SRBIJA (HALMSTAD ARENA, HALMSTAD 08 – 10. JUL 2011)

Čeka se Nole


Davis kup reprezentacija Srbije nekompletna je stigla u Halmstad gde od 8.- 10. jula 2011. kao gost igra četvrtfinalni meč Davis kupa protiv reprezentacije Švedske. Deo našeg tima stigao je u ovaj gradić i svi su pod jakim utiskom podviga koji je Novak Đoković napravio u Vimbldonu, prvo probojem na mesto broj jedan na ATP listi (petak) i samo dva dana kasnije u kolosalnom meču protiv Rafe Nadala Špancu objasnio, ali i pokazao ko je trenutni vladar teniske planete.

U Halmštad su stigli Janko Tipsarević, Ilija Bozoljac, Viktor Troicki predvođeni selektorom Bogdanom Obradovićem. U stručnom štabu je trener Boris Bošnjaković i Jovan Lilić. U toku večernjih sati pridružiće im se Nenad Zimomjić.
Svi s nestrpljenjem čekaju Noletov dolazak. Vimbldonski pobednik ima jednu slatku obavezu da svoj podvig podeli sa svojim fanovima ispred platoa Narodne skupštine u ponedeljak u 20 časova.

Inače, našu selekciju je sačekala mala neprijatnost jer su se jednom delu naše ekspedicije zagubile stvari, pa će prvi trening odraditi samo Janko i Viktor.

- Zadovoljan sam što će ekipa nastupiti u najjačem sastavu – rekao je selektor Obradović.- Svi smo oduševljeni Novakovom pobedom i to će biti dodatni stimulans ekipi. Prihvatamo ulogu favorita u ovom meču i očekujemo trijumf koji će nas približiti odbrani titule. Prijem od strane naših zemljaka koji žive ovde u Halmstadu je izvanredan i na tome smo im posebno zahvalni.
Ekipa će sutra (utorak) biti kompletna.


Mečevi:
Petak 08. Jul – 1500 hrs local (1300 hrs GMT)
Subota 09. Jul – 1500 hrs local (1300 hrs GMT)
Nedelja 10. Jul - 1300 hrs local (1100 hrs GMT)

Podloga: Hard (Latex-ite), Indoor
Vrsta loptica: HEAD ATP