Priznanja i diplome Teniskog saveza Istočne Srbije

Datum objave: 11.02.2012. // Kategorija: Vesti
_EDJ8920
Uspešnom organizacijom Dejvis kup meča Srbija – Švedska u hali Čair, i prigodnom svečanošću upriličenom ovim povodom, predate su zahvalnice, diplome i nagrade najzaslužnijima u regionu.
Ovoj svečanosti prisustvovali su, pored ostalih Dejvid Džud iz ITF, kao i vrh Teniskog saveza Srbije, predsednik Vuk Jeremić, počasni doživotni predsednik TSS Slobodan Živojinović, predsednik UO TSS Toplica Spasojević, direktor TSS Dušan Orlandić, kao i visoki funkcioneri  TSIS na čelu sa Miodragom Tomićem.
Dejvid Džud je istakao, pozdravljajući skup, da mu je drago što je ovde i impresioniran je onim što je video u Srbiji. Posebno je bio oduševljen da je Čair bio dupke pun i da je četiri hiljade gledalaca dolazilo svaki dan da gleda meč Srbija – Švedska. Istakao je da je bio svedok velikog uspeha Novaka Đokovića u Melburnu i da je oduševljen onim što naš i svetski No 1 pokazuje kako na terenu tako i van njega.
Niški podsavez na svojoj teritoriji organizovao je najviše fjučers turnira u Srbiji u protekloj godini, a Pirot i Sokobanja su, po prvi put, organizovali ovaj nivo turnira. I Niš se, posle nekoliko godina prihvatio organizacije fjučersa, a Prokuplje je tradicionalno uspešan višestruki organizator.
TSS i TSIS su se na ovoj svečanosti zahvalili i predali priznanja gradonačelnicima Prokuplja, Pirota, Sokobanje i Niša. Za najuspešniju igračicu ovog regiona proglašena je Natalija Kostić, koja je osvojila prošle godine dva fjučersa u regionu, četiri ukupno, a nedavno je debitovala za Fed kup reprezentaciju u velikoj pobedi protiv Belgije.
Regionalni savez u Nišu posebno je nagradio teniske radnike koji su pomogli razvoju tenisa u ovom delu Srbije. Osnovan 1980. godine, često je ugostio najveća imena našeg tenisa. Posebno priznanje
– povelje TSIS dobili su Jelena Genčić, Nikola Špear, Radmilo Armenulić, Branislav Vučetić.
_EDJ8980
Nišlije posebnu zahvalnost razvoju tenisa u ovoj regiji duguju Slobodanu Živojinoviću pa su ga darivali statuom Cara Konstantina.
- Hvala na ovom  priznanju, a ja moram da istaknem da je Niš imao mnogo uticaja na moju karijeru. Pre tačno 42 godine igrao sam ovde prvenstvo Srbije do 12 godina. U ovom gradu imam mnogo prijatelja i uvek se rado odazivam svakom pozivu mojih prijatelja iz Niša. O Nataliji Kostić mogu da kažem da je izuzetna, veliki talenat i da će, siguran sam, biti uskoro veoma dobra teniserka – rekao je Živojinović.
Naravno, Niš nije želeo da u ovom času ne istakne najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića. Za sve ono što je do sada učinio, i sve ono što će učiniti, Niš je odao prznanje Novaku – statua Cara Konstantina biće uručena našem i najboljem svetskom teniseru današnjice.
Statua Cara Konstantina stigla je i u ruke predsednika TSS Vuka Jeremića. 
_EDJ9000

- Hvala vam na ovom priznanju. Ovo je velika čast za mene. Ovo je prvi moj Dejvis kup meč na kome sam u svojstvu predsednika Saveza. Na svim mečevima na kojima sam do sada bio pobedili smo, pa se nadam da ćemo i sada trijumfovati i kvalifikovati se za četvrtfinale. Moram da naglasim, da su svetle stranice srpskog tenisa ispoisali ovi ljudi koji su do sada, a i sada, na čelu Saveza, kao i igrači koji su učinili da Srbija postane super sila u tenisu – rekao je na kraju svečanosti predsednik TSS Vuk Jeremić.