PRE-DRAW KONFERENCIJA NIS DAVIS CUPA TIMA SRBIJE - NOVI SAD 02.03.2011.

Datum objave: 02.03.2011. // Kategorija: Vesti

NOVI SAD, 2. marta 2011. (Beta) - Selektor Davis cup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da će sutra objaviti da li će protiv Indije igrati najbolji srpski igrač - Novak Đoković.
Obradović je novinarima u Novom Sadu na pre-draw konferenciji NIS Daivs cup tima Srbije rekao i da najbolji dubl Indije, Leander Pes i Mahess Bupati neće igrati protiv Srbije predstojećeg vikenda.

"Po pravilima Davis cupa, do sutra imam rok da prijavim tim i sutra će se sve znati. U stalnom sam kontaktu sa Novakom Đokovićem, ali ostanimo pri pravilu da sutra prijavimo tim", rekao je Obradović.

Selektor je rekao da će Indijci igrati bez najboljeg dvojca, ali i da je protivnik i dalje opasan.

"Izuzetno smo spremni za meč sa Indijom. Imamo dobre uslove za trening, a petak dočekujemo puni pozitivne energije...Njima su zbog izostanka najboljih igrača šanse umanjene, ali su i dalje opasan protivnik", rekao je Obradović.

Treće najbolje rangirani igrač Srbije Janko Tipsarević rekao je da najbolji indijski singl igrač, Somdev Devarman (93. na ATP listi), neće biti lak protivnik nikome, ali da će domaći reprezentativci ipak biti favoriti u meču s njim.

"Dva puta sam igrao sa Devarmanom i oba puta sam dobio. On je fizički jako dobro pripremljen, iako mu ne odgovara podloga u sali, pošto je specijalista za beton. Ko god bude igrao protiv njega biće mu teško, ali će ipak biti favorit", rekao je Tipsarević.

On je u subotu igrao finale turnira na Floridi, ali je rekao da nije umoran, jer su mečevi bili kratki, kao i da mu je najveći problem dugačak put iz SAD do Srbije.

Viktor Troicki - 18. igrač sveta, je posle turnira u Dubaiju imao manju pauzu zbog prehlade, ali je rekao da je sada potpuno spreman.

"Odmorio sam se i sjajno se osećam pred duel sa Indijom. Ako budem igrao singl, biću potpuno spreman. Uslovi u Novom Sadu su super i dobro sam trenirao. Protiv Rohana Bopane (629. na ATP listi) sam igrao u dublu i jednom davno u singlu. On je neugodan igrač, jer udara izuzetno jako i igra napadački", rekao je Troicki.

Zimonjić je rekao Leander Paes i Maher Bupati neće doći u NS jer su povređeni i da je Srbija favorit i u dublu. Indija će u subotu najverovatnije izvesti na teren dubl Bopana-Devarman.

Najiskusniji reprezentativac Srbije i četvrti dubl igrač sveta, Nenad Zimonjić rekao je da su izostankom Bupatija (5. na ATP listi dublova) i Pesa (7. na ATP listi dublova) šanse Srbije povećane.

"Rohan Bopana je izuzetno dobar dubl igrač, ali mislim da će im izostankom Pesa i Bupatija šanse biti umanjene", rekao je Zimonjić.