Povreda zaustavila Janka

Datum objave: 21.02.2010. // Kategorija: Vesti

Prvi nosilac Gemax Opena 2010, srpski as Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u završnicu ovog turnira iz Tretorn čelindžer serije koji se igra u Beogradu za nagradni fond od 125.000 dolara + H. U polufinalu Janka je zaustavio sedmi nosilac ovog takmičenja, Slovak Karol Bek 3:6, 2:6 nako sat i 11 minuta igre.
I prvi i drugi set imali su sličan razvojni put. Odmah na početku Slovak je pravio brejk, držao jak tempo tokom celog meča, a srpski Dejvis kup reprezentativac je imao veliki broj brejk šansi koje nije uspeo da realizuje.
 
- Bek je igrao sjajno. Ovo je njegova deveta pobeda za redom, prošle nedelje je osvojio čelindžer u Bergamu. Niko ne osporava njegovu igru koja je bila sjajna, dok sam ja ceo meč odigrao sa drugim servisom, jer povreda ramena mi se pogoršala, primio sam i injekciju, videću šta će dalje biti sa ovom povredom možda ću morati i na operaciju. Ni jednu brejk šansu nisam iskoristio, dok je on sve što mu se pružilo uzeo. Tako da je to bio dosta lagan poraz. Idem sutra za Dubaji, igram prvo kolo sa Sepijem, pobedio sam ga dva puta, znam kako igra i šta treba da radim u tom meču da bi ga pobedio, samo videćemo kako će se ova povreda ponašati. Za sada mogu da kažem da ću igrati – rekao je Tipsarević koji je dodao i da uprkos povredi koju ima selektor Dejvis kup selekcije Srbije Bogdan Obradović može računati na njega u meču protiv Amerike koji je na programu od 5. do 7. marta 2010. godine u beogradskoj Areni.

 Slovak Karol Bek rođen je 3. aprila 1982. godine u Zvolenu. Profesionalac je od 2001. godine, igra desnom rukom. Najbolji rang je ostvario 22. avgusta 2005. godine kada je stigao do 36. mesta na ATP listi. Trenutno je 120. na svetu. Finale ATP turnira igrao je 2004. godine u St. Petersburgu kada je izgubio od Rusa Mihaila Južnog. Doživeo je dvogodišnju suspenziju od strane ITF-a koji su utvrdili da je Bek bio pozitivan na doping testu na supstancu klenbuterol za vreme Davis cup meča Slovačka – Argentina 2005. godine. Suspenzija je istekla 31. oktobra 2007. godine, kada se ponovo vratio na takmičarsku scenu, bio je bez ranga, ali se ubrzo, sjajnom igrom i pobedama vratio u top 200 na ATP listi. U sezoni 2009. stigao je do finala na čelindžeru u Heilbrunu, u Vroclavu je igrao polufinale na Vimbldonu iz kvalifikacija došao do drugog kola glavnog takmičenja, osvojio je čelindžer Pozoblanko u Španiji, sezonu je završio polufinalom čelindžera u Salzburgu. Prošle nedelje na čelindžeru u Bergamu poneo je naziv šampiona.
Na Gemaxovom čelindžeru 2008. iz kvalifikacija stigao je do polufinala.