Popović i Teodorović u polufinalu Mastersa Tennis Europe do 16

Datum objave: 05.10.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Pet mladih asova Srbije nalazi se u italijanskom mestu Ređio di Kalabrija na završnom Mastersu Tennis Europe (konkurencija do 14 i 16) koji se igra do 5. do 7. oktobra 2018. godine i okuplja osam najboljih u Evropi u sezoni. 
 
U konkurenciji do 14 godina Srbiju predstavlja Fatma Idrizović (višestruka šampionka Srbije, aktuelna šampionoa u konkurenciji do 14 i 16) i u prvom kolu odmeriće snage sa domaćom predstavnicom Đorđijom Pedone.  
 
U konkurenciji do 16 godina za evropski tron bore se: Stefan Popovic i Petar Teodorovic i devojčice Nikol Paleček i Darija Šuvirdjonkova.
 
Stefan Popović, koji je završio sezonu kao prvi na rang listi Race to Masters osvojivši dva prestižna takmičenja Tennis Europe u Barseloni, na Mastersu je postavljen za prvog nosioca. U prvom kolu imao je jako težak zadatak protiv predstavnika BiH Dražena Petrovića, a naš mladi as je do plasmana u polufinale stigao pobedom od 6:1, 5:7, 7:6(4). Za ulazak u finale boriće se protiv trećeg nosioca iz Bugarske Petra Nesterova. 
Petar Teodorović je u na startu Mastersa deklasirao drugog nosioca iz Ukrajine Vjačeslava Bjelinskog 6:3, 6:2. U polufinalu boriće se protiv Letonca Daniela Linkunsa-Morozovsa. 
 
Nikol Paleček koja je na Race Masters Tennis Europe listi podelila prvo mesto i briljirala u finišu sezone, osvojivši dva prestižna takmičenja Tennis Europe u Barseloni, na startu takmičenja u Ređio di Kalabriji izgubila je posle velike borbe od Čehinje Ane Pančartek 7:5, 0:6, 5:7.  
Poraz je na startu, takođe posle velike borbe, zabeležila i Darja Šuvirdjonkova. Darja se za plasman u polufinale borila protiv drugog nosioca, predstavnice Hrvatske Antonie Ružić koja je pobedila 5:7, 5:7.