Organizacioni odbor Adria Toura doneo odluku o otkazivanju daljih događaja

Datum objave: 23.06.2020. // Kategorija: Domaća scena
Posle današnjeg sastanka svih članova Organizacionog odbora Adria Toura doneta je odluka da se turnir ne nastavlja, kao i da neće biti održan u Banja Luci, niti u Sarajevu.
 
"Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banja Luci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja poslednjih dana doneli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave" izjavio je direktor turnira Đordje Đoković.
 
“Zahvaljujemo se svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, grada Sarajeva, svima koji su prethodnih dana vredno radili na pripremi ovih događaja. Cenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u delo, čim se za to steknu uslovi”, naglasio je Đoković.
 
Đorđe Đoković je na kraju podsetio da je ideja Adria Toura bila humanitarnog karaktera, sa ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrednosti. 
 
“Ostajemo sada usmereni na podršku svima onima koji su inficirani Covid 19 virusom sa željom da se što pre oporave”, ističu iz organizacionog odbora.