Ona dolazi - Tamara Malešević

Datum objave: 21.03.2016. // Kategorija: Domaća scena
Još jedna mlada teniserka Srbije, članica B tima reprezentacije, pomalo iz senke, kreće trnovitim putem uspeha. ....... Malešević je veoma perspektivna igračica, koja tenis shvata kao igru, za sada, ali i kao svoju budućnost. Sebe vidi kao teniserku koja želi potpuno da se posveti ovom sportu. Koliko će u tome uspeti, zavisi i od nje, ali je svesna da i drugi činioci utiču na uspeh u ovom sportu. Sigurna je u jednom, sve što je u njenoj moći učiniće, kako bi svoj san ostvarila. A san je da bude ozbiljan igrač u WTA karavanu. Iako se čini da je još rano za takve snove, ali bez snova, bez planova za budućnost nema ni napretka. Srecom, Malešević čvrsto stoji na zemlji, svesna da samo radom može stići do svoje prilike.
-Treniram na TK Đukić kod trenera Duška Vujnovića, sa kojim radim od moje 10 godine, poslednjih pet godina konstantno. Ta saradnja pokazuje već rezultate, a to je tek početak. Ova godina mi je dobro počela. Na turniru TE druge kategorije u češkoj Milovici, koji je održan od 8.-13. marta igrala sam finale protiv Kristine Lavickove. Izgubila sam taj meč rezultatom 2:6, 0:6.
Malešević je pružila sjajan otpor u finalu, ali je umor došao do izražaja jer je polufinalni meč neuobičajeno dugo trajao za taj uzrast.
-Polufinalni duel sa Ukrajinkom Viktorijom Petrenko trajao je skoro četiri časa. Bio je to pravi maraton u kome sam na kraju došla do trijumfa i prilike da se igram u finalu. Taj polufinalni duel dobila sam rezultatom 7:6(6), 1:6, 6:2. Bila sam jako zadovoljna svojom igrom i, naravno, pobedom, ali je taj izuzetan napor uzeo svoj danak u finalnom okršaju. Naravno, bilo mi je krivo, ali, s druge strane, jako sam zadovoljna svojim tenisom.
Malešević je prošle godine odigrala devet jakih turnira. Igrala je dva finala, u junu na Adriatic kupu u Velikom Lošinju i u avgustu u Makedoniji gde je uz finale u singlu osvojila titulu u dublu. U Nišu je u julu igrala polufinale, a uzela je još jednu titulu u dublu. Polufinale u singlu igrala je u septembru i u Španiji, uz još dva singl četvrtfinala (Zenica u maju i Mađarska u junu).
-Za neka moja očekivanja, mislim da sam podbacila na tri turnira. U julu u Sofiji, zatim u Nišu, ali sam se iskupila titulom u dublu i u Španiji početkom septembra. Na sva tri turnira sam dolazila „samo“ do osmine finala. Nisam neskromna, ali mogla sam i morala bolje. U ovoj 2016. godini želim da zadržim mesto u B timu Srbije, a nastojaću i da uđem u A tim. Nastojacu, takođe da nastavim da igram na turnirima TE, a u drugoj polovini godine ću da se oprobam i na ITF turnirima. Generalno, planiram da kvalitetnim i konstantnim radom napredujem u narednim godinama-kaže Malešević.