Olga Danilović šampionka WTA turnira - MOSCOW RIVER CUP presented by INGRAD

Datum objave: 29.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Fed kup reprezentativka Srbije, 17 – godišnja Olga Danilović zadivila je Srbiju i ceo svet osvajanjem WTA trofeja na takmičenju u Moskvi koji se igrao za nagradni fond od 750.000 dolara. Osvajanjem ovog takmičenja naša mlada teniska gracija postala je prva teniserka u istoriji koja je rođena u 21. veku i koja je osvojila WTA trofej.
 
Olga je ispisala i istoriju osvajanjem WTA takmičenja kao „srećni gubitnik“ što je takođe prvi put u istoriji. Do trofeja je stigla na impresivan način, iz kvalifikacija, preko pobede nad 10. na svetu, do finala sa vršnjakinjom i rivalkom iz juniorskih dana Anastasijom Potapovom u samom finalu rezultatom 7:5, 67(1), 6:4. 
 
Za samo mesec dana Olga je osvojila dva trofeja, 60.000 u Versmoldu i WTA u Moskvi, sa 246. mesta na svetu, nakon ove dve titule dolazi do 112. pozicije na kojoj bi se trebala naći od 30. jula 2018. . 
 
"Ne znam kako da opišem ovo što osećam, to su trenuci za koje živim. Cele nedelje sam imala dobar servis, ali sam sada bila nervozna. Ipak, uspela sam da vratim taj servis u ključnim poenima, imala sem nekoliko duplih greški, ali nije to bilo loše. Anastasija je sjajna teniserka, bio je ovo odličan meč jer smo imale mnogo vinera i sjajnih poena, a ja sam odigrala sedam mečeva ove nedelje. Bila sam umorna, ali u finalu nema izgovora jer tada dajete sve što vam je preostalo. Ona je kompletna igračica i nadam se da ćemo imati još mnogo ovakvih finala.  Još uvek nisam svesna šta sam uradila, trebaće mi nekoliko dana da shvatim da sam osvojila WTA titulu", rekla je nakon meča  Danilovićeva.
 
foto: Виктор Червяков