Olga Danilović osvojila US Open

Datum objave: 10.09.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Srbija ima gren slem šampiona na Otvorenom prvenstvu Amerike 2017!  Treći gren slem trofej za Olgu Danilović! Ponos Srbije, najbolja juniorka naše zemlje, 16-godišnja, briljantna Olga Danilović drugi put u ovoj sezoni osetila je slast gren slem trofeja. treću put u karijeri. Nakon osvojenih Rolan Garosa (2016. u dublu u paru sa predstavnicom Španije Marijas Manjon) i Vimbldona (2017. u dublu u paru sa Slovenkom Kajom Juvan), naša zlatna devojka popela se na pijedestal i u Njujorku. Čuveni US Open osvojila je u dublu u paru sa koleginicom iz Ukrajine Martom Kostjuk. 

U borbi za juniorski dubl trofej u Njujorku kao prvi nosioci Olga i Marta su savladale hrvatsko-kineski dubl Lea Bošković - Ksi Vang 6:1, 7:5. 

Osvajanjem US Opena naša dijamantska Olga, mlada zvezda svetskog belog sporta čije vreme tek dolazi, već je ispisala istoriju, jer je jedna od retkih teniserki koje su osvajale kao juniorke gren slem titule na svim gren slem takmičenjima. Od postojećih četiri, Danilovićeva je već osvojila tri, januar 2018. i Otvoreno prvenstvo Australije biće prilika da kompletira kolekciju. 

Bravo!!!

photo by Nikola Olic