Đoković: Ne smemo da klonemo duhom

Datum objave: 18.09.2010. // Kategorija: Vesti

BEOGRAD, 18. septembra 2010. (Beta) - Teniser Srbije Novak Đoković izjavio je danas da ekipa ne sme da klone duhom uoči poslednja dva  meča polufinala Dejvis kupa, iako gubi od Češke sa 1:2.


Đoković i Nenad Zimonjić izgubili su od Radeka Štepaneka i Tomasa Berdiha u trećem meču  polufinala, čime je Češka posle drugog dana povela sa 2:1.


"Bilo bi nama draže da ulazimo u nedelju sa prednosti od 2:1. Nismo imali sreću u pojedinim trenucima. Oni su odigrali jako dobro. Ne smemo da klonemo duhom. Ne smemo da razmišljamo šta bi bilo kada bi bilo, nego da izađemo na teren i da pobedimo", rekao je Djoković na konferenciji za novinare.


On je dodao da je Berdih odlično igrao u dublu, a da je on njegove nedostatke video u meču sa Jankom Tipsarevićem. 


Jedan od najboljih dubl igrača sveta Nenad Zimonjić priznao je da nije odigrao "na nekom visokom novou".


"Dobro smo počeli, dobro smo se uklopili u prvom setu. Davno smo igrali zajedno. U drugom setu su Česi dobro servirali, a ja sam slabije vraćao. Šanse koje smo imali nismo iskoristili da se vratimo u meč. Definitivno nisam zadovoljan, žao mi je što nije bilo bolje", rekao je Zimonjić.


Selektor Srbije Bogdan Obradović smatra da će drugi sutrašnji meč biti odlučujući.


"Dobro je što se Novak oseća sjajno. Ima još dva meča da se odigraju. Uvek smo verovali u pobedu, verujemo i sada", rekao je Obradović.

Na pitanje zašto su igrali Đoković i Zimonjić u dublu, on je odgovorio: "To je bio spoj dva najbolja igrača na svetu. Ovog puta to nije uspelo da se ostvari. Svi smo ih utešili. Sutra su dva velika meča, u kojima treba da donesemo pobedu Srbiji".


U "Beogradskoj areni" prvi meč počinje  u nedelju - 19.09.2010. u 14.00 časova.