Ognjena levica Milića u stilu Nadala

Datum objave: 18.09.2019. // Kategorija: Domaća scena
Levoruk! Oganj! To je ono što krasi jedinstvene, one koji se „teško čitaju“ na terenu, asove koji ostavljaju poseban pečat u istoriji. Neustrašiv, nepogrešiv, talenat, od prvog dana šampionski nastrojen, što je i potvrdio briljantnim letom 2019. Takav je naš mali veliki teniski as, šampion Srbije, 12- godišnji Ognjen Milić. 
U sezoni 2019. u kojoj je objedinio naslove šampiona države svedočili smo zlatnom slalomu Milića koji je nanizao šest Tennis Europe trofeja u konkurenciji do 12 godina. Prvi pehar podigao je u Vršaru (Hrvatska), zatim su usledili jedan za drugim: Ulcinj, Prokuplje, Koper, Čačak i Beograd. 
Ognjen u stilu Nadala ruši sve pred sobom neverovatnom levicom i vredno radi na tome da jednog dana ostvari svoje najveće snove, a to je sam svetski vrh. Odavno Srbija nije imala teniskog asa koji je levoruk. Izgleda da će vreme koje je pred nama doneti neko novo vreme, oganj iz levice našeg Ognjena. 
 
 Kada si počeo da se družiš s reketom, kako je započeo tvoj teniski put?
„Rođen sam 22.06.2007. u Grčkoj, tako da je sam moj početak vezan za Grčku. Imao sam svega tri godine kada je Novak počeo da pobeđuje na velikim turnirima i ja sam uživao u njegovim mečevima. Mami i tati je bilo čudno da jedno dete po prirodi jako hiperaktivno po dva-tri sata miruje i ne trepće prateći Novakove mečeve. Ubrzo mi je deda na trafici kupio plastične rekete i bilo im je interesantno kako sam imitirao Noleta, kao da sam na pravom meču, a pri tom sa tri i po godine reketom ni jednom ne promašim lopticu. Odveli su me u teniski klub u blizini i tako je sve počelo“.
 
 Šta je presudilo da ostaneš u tenisu, jer danas deca u početku aktivni su u više sportova i na kraju odaberu jedan ili se posvete nauci i umetnosti?
„Od samog početka svi su uviđali moj raskošni talenat što mi je jako imponovalo i prijalo, a već sa pet godina u Grčkoj sam osvojio prvi turnir. I zapravo ti uspesi koji su se ubrzo nizali jedan za drugim su bili presudni da ja ostanem u tenisu i potpuno mu  se predam“.
 
Koliko ti je znači uspeh na proteklim takmičenjima Tennis Europe, šest titula u nizu, šta to znači za dalji rad i progres?
„Da,ove godine sam se potpuno posvetio samo međunarodim Tennis Europe turnirima.Prvi turnir u Vršaru u Hrvatskoj je bio presudan za moj dalji uspeh, jer sam tu stekao dodatno samopouzdanje igrajući jake mečeve sa najboljim teniserima iz Evrope u mom godištu. Iz turnira u turnir pokazivao sam sve bolju igru, podizao je iz meča u meč na sve veći nivo, pokazivao raskoš svoje igre, svoju snagu, moć, samopuzdanje je raslo i naravno uspeh je došao sam po sebi. Šest međunarodnih titula u nizu je zaista ogroman uspeh, kome se retko ko nadao na početku sezone...., ali uspeo sam. Naravno to je već iza mene, ta sezona je završena...okrećem se treninzima, još jačem radu i novim izazovima“.
 
Idoli?
„Svakom ko živi u Srbiji i bavi se tenisom Novak je ličnost kojoj se divi i čiji uspesi impresioniraju. Pored Novaka jako volim i Nadala, igram levom rukom kao i on i volim agresivnu napadačku igru koja i njega krasi“.
 
Pokusavaš li nekoga da kopiraš (udarce, ponašanje, igra)
„Pa malo Nadala, ali u tom smislu što sam impresioniram njegovom borbenošću, velikim radom, agresivnošću u igri... Naravno svako u tenisu ima neku svoju specifičnost, individualnost...neki svoj pečat koji ga krasi u igri“.
 
Koliko dnevno treniraš, gde i sa kim radiš...
"Treniram dva do tri sata dnevno, u Beogradu sa trenerom Veljkom Barjaktarevićem, a kada sam u Kragujevcu treniram sa Zoricom Petrov i Dušanom Marinkovićem. Imam odlične uslove za rad i u teniskom i u kondicionom smislu“.
 
Kakav je plan i cilj do kraja sezone? 
„U svojoj konkurenciji sam dostigao najviši nivo tako da se okrećem većim izazovima i prelazim na turnire u konkurenciji do 14 godina. Smatram da uvek treba stremiti ka višim ciljevima, da bi se u igri konstantno napredovalo“.
 
Kakav je plan za narednih par godina?
„Znam da je put težak i trnovit, pun izazova...ali velika je sreća da radim ono što volim. Osnovni cilj mi je da usavršavam igru, da konstantno napredujem, da radim sve bolje i jače. Naravno nadam se novim uspesima na međunarodnom planu jer će mi primat svakako biti međunarodni turniri“.
 
Uslovi treninga i koje kockice treba da se slože kako bi se u tenisu uspelo?
„Sreća je sastavni deo svakog sporta, ali najbitnije je zdravlje, dobar rad, adekvatni uslovi za treniranje i napredovanje i svakako velika želja i volja za uspehom“.
 
Ambicije
„Uh, ambicije su mi velike. Želim vrh...želim da se vidim u profesionalnom tenisu, da igram najveće turnire....jednostavno želim da budem najbolji“.
 
Reprezentacija
„To je neko posebno iskustvo. Kad igram za Srbiju u meni je neki poseban osećaj. Osećam se ponosno. Čast mi je da igram za reprezentaciju i uvek ću se rado odazivati na poziv. Nadam se da ćemo i na tom planu kao reprezentacija ostvariti veliki uspeh“.
 
Tvoj najveći kvalitet, a šta treba da popraviš u svojoj igri
„Moji najveći kvaliteti su agresivna napadačka igra, dobar pregled igre, memtalna snaga, neverovatna borbenost. Ono što moram da promenim u svojoj igri je da brže zaboravljam izgubljene poene i da ne razmišljam o greškama koje su sastavni deo igre“ – zaključio je mladi, briljantni Ognjen Milić.