ODRŽANE PRE-DRAW KONFERENCIJE FED KUP TIMOVA SERBIJE I ŠPANIJE U KRALJEVU

Datum objave: 03.02.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

 

Svetske teniske dive najavile spektakl u Kraljevu

Drugi dan priprema za Fed kup meč prvog kola Svetske grupe B između Srbije i Španije koji se igra za vikend u Kraljevu, protekao je u odličnoj atmosferi. Obe reprezentacije su trenirale i pre i posle podne. Naš tim je konačno kompletan jer se timu priključila i Jelena Janković.

Odmah po dolasku u Kraljevo Jelena je odradila trening sa Bojanom Jovanovski, pod budnim okom selektorke Tatjane Ječmenice Jevtić. Posle podne trenirale su Ivana Jorović i Nina Stojanović.

Atmosfera u srpskom timu je odlična, a na konferenciji za medije Jelena Janković je istakla da jedva čeka da izađe na teren.

- Nisam imala priliku da prošetam, ali sigurno je divno u Kraljevu. Slušali smo dosta od drugova iz Dejvis kup tima kako im je bilo prošle godine. Jedva čekamo da izađemo na teren.Jako loše sam krenula u sezonu jer sam menjala nešto sa reketom, ali pre nekoliko dana sam se vratila na staro. Moram da istaknem da sam jako srećna što sam ponovo u timu, što sam sa mladim i perspektivnim igračicama kao što su njih tri. Igramo protiv Špankinja koje jesu velika sila, ali verujem u pobedu. Oduševila sam se onim što sam videla prošle godine na TV-u kada sam gledala prenos Dejvis kup meča koji su momci igrali protiv Hrvatske. Pozvala bih sve da dođu i da nas podrže. Obožavam da igram pred punim tribinama i nadam se da će Kraljevčani doći da nas podrže i da u nedelju zajedno slavimo. Igrala sam protiv njih, poznajem njihovu igru, ali poznaju i one moju. One su izuzetno teške protivnice, u timu imaju igračice koje su među najboljima na planeti, ali mislim da zajedništvom možemo do cilja. Ne postoji ključ ni za uspeh ni za pobedu. Postoji samo rad. Naporan rad. Ali ako baš nešto moram da izdvojim onda će to biti zajedništvo. Nebitno je koja će od nas da donese koliko poena, važno je da na kraju slavimo – istakla je Jankovićeva.

Bojana Jovanovski je zadovoljna uslovima u Kraljevu.

- Podloga je odlična, imamo još dva-tri dana da treniramo. Mislim da će biti sve OK, jedva čekam da počne meč. Imala sam rupturu na ramenu koju sam zadobila pre Australijskog opena, i tek sam u Melburnu počela da treniram. Sada mi je bolje i probaću što bolje da se spremim za mečeve.

Selektorka Ječmenica je na konferenciji istakla da je bitno samo da su igračice zdrave.

- Bitno mi je samo da su sve zdrave i pozitivne i što žele da izgaraju za pobedu. Ima još vremena da se dogovorimo ko će igrati u dublu, ko će izaći drugi na teren. Želim da u naredna dva dana devojke budu potpuno posvećene treningu i da se što bolje spremimo za ovaj meč.

Pres konferenciju su imale i Špankinje. Končita Martines, Garbinje Mugurusa, Karla Suares Navaro, Lara Aruabarena i Ludres Dominges Lino.

Muguruza je spremna i nada se da će njena ekipa na kraju slaviti.

-Veoma sam uzbuđena, prvi put sam u Kraljevu. Pripremamo se za težak vikend posle kojeg ćemo, nadam se, slaviti. Moj cilj je da budem konstantna i ove godine, mislim da će biti dosta teže braniti bodove, nego prošle godine kada sam ih osvajala.Na papiru mi imamo bolje igračice, ali Fed kup je specifično takmičenje. Koja ekipa bude došla do tri boda slaviće. Mi smo po ta tri boda došle. I hoćemo da se kao pobednici vratimo kući.

Končita Martines je istakla da od Jelene Janković preti najveća opasnost, ali ne treba zaboraviti ni ostale srpske igračice.

- Srpkinje imaju dobru ekipu, predvodi ih Jelena Janković koja je izuzetno iskusna igračica, bila je nekada prva na svetu. Znate, uvek je teško kada igrate daleko od kuće jer onda nemate pravo da birate podlogu, loptice. Ipak, mi smo profesionalci, doputovale smo da bismo dale sve od sebe i da na kraju vikenda budemo pobednici. Jelena je jedna od najboljih na svetu, znamo dobro šta sve ona može na terenu, ali mlade igračice su posebna opasnost.