ODRŽANA PRE DRAW KONFERENCIJA NIS DEJVIS KUP REPREZENTACIJE SRBIJE U BANGALORU

Datum objave: 09.09.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

MEČ DEJVIS KUPA PLEJ OFA SVETSKE GRUPE: INDIJA – SRBIJA (BANGALORE, KSLTA Tennis Stadium, 12 – 14. SEPTEMBRA 2014)

Selektor  NIS Dejvis kup tima Bogdan Obradović rekao je na pre-draw konferenciji naše reprezentacije održane u Bangaloru da je njegova podmlađena ekipa spremna da pobedi Indiju u duelu za opstanak u Svetskoj grupi.

"Ovo je izuzetno važan meč za naš tim. Spremni smo, u svakom slučaju, imamo novi, mladi tim, koji treba i da skuplja dragoceno iskustvo i da donese pobedu. Presudno će biti ko će se i kojom brzinom prilagoditi na specifične uslove" - rekao je Obradović.

Srbiju će protiv Indije predstavljati  Dušan Lajović, Filip Krajinović, Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić.

"Imaćemo podjednak pritisak i mi i Indijci. Oni imaju želju da pred svojom publikom uđu u Svetsku grupu, što bi bio veliki uspeh za njih, a mi želimo da ostanemo, iako ne igraju naši vodeći igrači" - istakao je selektor tenisera Srbije.

Bogdanović je dodao da će se Zimonjić brzo adaptirati na partnera u dublu i da je on zajedno sa Bozoljcem sposoban da donese bod timu.

Zimonjić je rekao da je dosta umoran zbog vremenske razlike i puta.

"Samo moje prisustvo će dosta značiti reprezentaciji i atmosferu i podršku u svakom pogledu, na terenu i van njega. Na meni je da se spremim koliko mogu za moj meč. Još ne znam kakva je situacija sa terenima, kakvi su uslovi, ali videćemo", rekao je Zimonjić koji će prvi trening u Bangaloru odraditi u popodnevnim časovima (utorak 09.09.2014).

Lajović je kazao da ga ne brine pritisak i uslovi u Indiji.

"Dobro se osećam, najbitnije je da damo svoj maksimum i ostanemo mirni jer su uslovi malo drugačiji nego na one na koji smo navikli. Pritisak se ne oseća, igrali smo i u gorim uslovima, poput pune Arene u Pragu, imamo iskustva sa tim" - rekao je Lajović.

Filip Krajinović je rekao da je spreman da odigra dobro i pobedama pomogne srpskom timu da savlada Indiju.

"Jesmo favoriti prvog dana, ali sa druge strane imamo igrače koji igraju kod kuće, puno su trenirali ovde, publika je na njihovoj strani. Dušan i ja smo u dobroj formi i nadamo se pobedi", rekao je Krajinović.