Održan žreb za meč plej ofa Fed kupa Svetske grupe B Srbija – Belgija na Beogradskoj tvrđavi

Datum objave: 15.04.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Krunić i Flipkens otvaraju susret

 

Predstojeći vikend donosi nam i veliki teniski događaj u prestonici Srbije, Fed kup susret Srbija – Belgija u plej ofu za opstanak u Svetskoj grupi B. Najbolje teniserke Srbije boriće se protiv najbolje selekcije Belgije u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Žreb za ovaj meč održan  je u petak 15. aprila 2016. u Velikom barutnom magacinu na Beogradskoj tvrđavi.

Voljom žreba na teren će u subotu od 13 časova kada zvanično počinje susret Srbija – Belgija izaći prvi reket NIS Fed kup tima Srbije Aleksandra Krunić  i druga teniserka Belgije Kirsten Flipkens.

Po završetku ovog meča na teren će izaći Fed kup reprezentativka Srbije Jovana Jakšić, a snage će odmeriti sa prvom igračicom Belgije Janinom Vikmajer.

 Drugog dana takmičenja (nedelja 17. april) sa početkom od 13 časova na teren će izaći prvi reketi oba tima Krunić i Vikmajer. Sledi susret Jakšić – Flipkens, a zatim i dubl za koji su na žrebu najavljeni sledeći timovi: Jorović, Stojanović – Bonaventure, Mestach

Srbija se ovog vkineda bori za opstanak u Svetskoj grupi B.

Fed kup može se smatrati Svetskim kupom u tenisu sa 102 nacije koliko ukupno učestvuje u ovogodišnjem takmičenju, čime održava status najvećeg svetskog međunarodnog ekipnog takmičenja u ženskoj konkurenciji.

Fed kup takmičenje je evoluiralo u mnogo čemu od prvog Fed kupa održanog 1963, ali u svojoj srži, vrednost negovanja sportskih odnosa između država, ostalo isto. ITF je posebno ponosan da je tenis jedan od nekoliko – u rastućoj fazi – sportova gde žene igraju ključnu ulogu na najvišem nivou. Iz godine u godinu takmičari se nose sa jedinstvenim izazovom takmičenja u timskoj atmosferi pred domaćim navijačima.

Više od 350 takmičara prošlo je kroz ovo takmičenje u 2015. godini kroz Svetsku, Svetsku B grupu i tri regionalne zone.